Loma innostaa irtisanoutumaan

Päätös irtisanoutumisesta näyttää syntyvän helpommin lomalla.

Lähes 70 prosenttia työntekijöistä etsii uutta työtä todennäköisemmin silloin, kun palaa lomalta. Tähän lopputulokseen tultiin työnhakusivusto Monster.comin kyselyssä, johon vastasi yli 1200 ihmistä.

– Lomat ovat loistavaa aikaa itsetutkiskelulle. Ne tarjoavat vapaa-aikaa, rentoutumista ja irtautumista päivittäisistä rutiineista, uraohjaaja Mary Ellen Slater sanoi Livescience-verkkosivustolle.

Slater uskoi, että edellä luetellut asiat voivat merkittävästi parantaa ihmisen kykyä tunnistaa itseään rajoittavia esteitä sekä selkeyttää mieltä tarvittavien elämänmuutosten arvioimiseksi.

– Kun loma lähestyy loppuaan ja töihin paluu lähestyy uhkaavasti, oma mieliala voi olla tärkeä merkki siitä, että on aika tehdä muutos. On luonnollista vähän murjottaa nautinnollisen loman päättyessä, mutta suuren pelon ja ahdistuksen pitäisi soittaa hälytyskelloja, Slater sanoi.

Slater lisäsi, että usein uuden paikan etsiminen unohtuu, kun lomalta palatessa työ vie taas mehut – vapaalla syntyneiden oivallusten ei kannatakaan antaa hautautua hektisen ja kovan tahdin alle.

Lähde: Livescience.com

Kuva: Colourbox.com

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2013.

Lue myös:

    Uusimmat