Lohipizza

Valmista vaihteeksi pieniä elegantteja annospizzoja ja tarjoa alkuruokana. Pizzapohjasta tulee erityisen maukas, kun valmistat ensin taikinajuuren ja annat sen kohota puolisen tuntia. Valitse kasvistäytteet ja juusto maun ja vuodenajan mukaan.

  • 8-10 annosta:
  • 500 g graavattua tai kylmäsavustettua lohta
  • 30 merirapua
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • oliiviöljyä
  • 1 punasipuli lohkottuna
  • 1 ruukku rucolasalaattia
  • 200 g chévreä tai fetajuustoa paloiteltuna
  • 4 tomaattia
  • (paprikaa)
  • Taikinajuuri:
  • 50 g hiivaa
  • 1 1/4 dl vettä, 37-asteista
  • 150 g vehnäjauhoja (runsas 2 dl)
  • Taikina:
  • 2 1/2 dl vettä
  • 2 rkl maitoa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 500 g vehnäjauhoja (noin 8 1/2 dl)
  • Täyte:
  • 6 tomaattia kuorittuna
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • suolaa
  • pippuria
  • noin 300 g juustoraastetta

Valmista taikinajuuri. Sekoita hiiva ja jauhot kädenlämpöiseen nesteeseen. Peitä kulho muovilla ja anna taikinajuuren kohota 30 minuuttia. Sekoita juuritaikinaan loput taikinan aineet ja alusta käsin ainakin 10-15 minuuttia kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Öljyä kulho ja anna taikinan kohota siinä peitettynä runsaan tunnin ajan tai mielellään pidempäänkin. Jos taikina uhkaa nousta liikaa, painele se kulhossa uudelleen litteäksi.

Hienonna taikinan kohotessa täytteen ainekset tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon sen verran juustoraastetta, että saat sakean soseen. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane uunipelti uuniin kuumenemaan siksi aikaa kun pyörität taikinasta kahdeksasta kymmeneen pyöreää pullaa. Litistä ne sitten ohuiksi pyörylöiksi ja levitä päälle täytettä siten, että reunat jäävät vapaiksi.

Paista pizzoja uunissa 5-10 minuuttia eli kunnes ne alkavat saada väriä. Paista meriravut oliiviöljyssä, johon olet lisännyt myös hienonnetut valkosipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele lohi, meriravut ja kasvikset pizzoille, nostele nokareina pinnalle juustoa ja tarjoa pizzat vielä lämpiminä. Vinkki: Kuumenna uunipelti etukäteen niin pizzojen pohjat paistuvat rapeiksi.

Lue myös:

    Uusimmat