Lohinyytit

  • n. 300 g lohifileetä
  • kiinankaalin lehtiä
  • 1 sitruunan mehu
  • sitruunapippuria
  • suolaa
  • 1 purjo
  • 2 dl kalalientä
  • kastike:
  • 1 dl lientä
  • 2 tl currya
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 prk creme fraichea

Leikkaa lohi kahdeksaksi palaksi. Laita kahdeksan suurta kiinankaalin lehteä hetkeksi mikroaaltouuniin tai kiehuvaan veteen pehmenemään. Levitä pehmenneet lehdet työlaudalle ja pane jokaiselle lehdelle lohipala. Ripottele lohipalasten päälle sipruunapippuria ja suolaa ja purista muutama tippa sitruunan mehua.

Hauduta purjoa pannulla ja laita jokaisen lohipalan päälle lusikallinen pehmennyttä purjoa. Paketoi kiinankaalin lehdet nyyteiksi. Nosta nyytit kasariin ja kaada niiden päälle 2 dl kalalientä. Kypsennä kannen alla noin 10 minuuttia.

Ota kääryleet kasarista ja keitä lientä hetki kokoon. Lisää liemeen 2 tl currya ja 1 rkl hunajaa. Vatkaa creme fraiche sekaan.Tarjoa lisäksi tilliperunamuusia ja punakaaliraastetta sekä tuoretta leipää.

Lue myös:

    Uusimmat