Lohilasagne 2.11.1999

Toimittaja Sonja Blåberg

10-12 tavallista tai vihreää lasagnelevyä
500 g lohta tai kirjolohta
1 sitruunan mehua

Pinaattikastike:


1 purjo
2 rkl öljyä
2 pkt pakastepinaattia
1 dl kalalientä
suolaa, mustapippuria
nippu tilliä

Juustokastike:


50 g margariinia tai voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
ripaus muskottia
valkopippuria, suolaa
1 dl juustoraastetta
esim. parmesaania

Pinnalle

:
juustoraastetta

Leikkaa lohi viipaleiksi, purista sitruunan mehua suikaleille. Valmista pinaattikastike: pilko purjo ja kuullota sitä pannussa öljyssä, lisää sulanut pinaatti tai jos käytät tuoretta pinaattia lisää se pannuun. Kaada kalalientä joukkoon ja mausta kastike. Silppua tilli lopuksi kastikkeeseen.
Valmista juustokastike: Sulata rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita, mutta älä anna ruskistua. Kaada maito joukkoon muutamassa erässä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Anna kiehua noin 2-3 minuuttia. Mausta ja lisää juustoraaste.
Levitä voidellun uunivuoan pohjalle kerros juustokastiketta, lado sen päälle vieri viereen lasagnelevyjä. Levitä levyjen päälle lohiviipaleita ja pinaattikastiketta. Tee 3-5 samanlaista kerrosta. Levitä viimeiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja sen päälle juustoraastetta. Paista lasagne 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Tarjoa raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat