Lohi-fenkolikierteet

  • (20 kpl)
  • 3 dl maitoa tai vettä
  • 25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
  • 3/4 dl perunamuusijauhetta
  • 2 tl fenkolia
  • 0,5 tl suolaa
  • 4-4,5 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
  • 0,5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
  • täyte:
  • 1 tuore fenkoli ( n. 200 g )
  • 1-2 sipulia
  • 100 g katkarapu- tai valkosipuli-tuorejuustoa
  • n. 150 g kylmäsavustettua kirjolohta
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 tl sitruunapippuria
  • voiteluun: munaa
  • pinnalle: suolapähkinärouhetta tai seesaminsiemeniä
  • 1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva.
  • 2. Lisää perunasosehiutaleet, huhmaressa hienonnettu fenkoli ja suola.
  • 3. Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.
  • 4. Hienonna täytettä varten fenkoli ja sipuli. Sekoita kasvissilput keskenään ja kypsennä mikrossa täydellä teholla 2-3 minuuttia tai pehmennä ne pannulla tilkassa öljyä koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
  • 5. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli.
  • 6. Kauli kohonnut taikina noin 25x60 cm:n suuruiseksi levyksi.
  • 7. Levitä levylle tuorejuusto ja ripottele päälle lohikuutiot, fenkoli-sipulisilppu, tilli sekä sitruunapippuri.
  • 8. Kääri levy rullaksi.
  • 9. Leikkaa rulla noin 2 cm:n levyisiksi paloiksi ja nosta palat leivinpaperin päälle reunalliselle uunipannulle lähes vieri viereen, jätä väleihin vähän kohoamistilaa.
  • 10. Anna leivonnaisen kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
  • 11. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle rouhittuja suolapähkinöitä.
  • 12. Paista leivonnaista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-18 minuuttia.
  • 13. Irrota lohikierteet tarjoilua varten toisistaan ja asettele " sisarukset " takaisin paikolleen tarjoiluvadille. Leivonnaiset maistuvat hyviltä vähän lämpiminä tai kylminä.

Vinkki:

* Fenkolin ja sipulin asemesta sopii myös purjo. Halkaise iso purjo, huuhdo ja leikkaa viipaleiksi. Pehmennä mikrossa 2-3 minuuttia.

- Toim. Kaarina Roininen

Lue myös:

    Uusimmat