Mainos

LM: Sadat poliisit harkitsevat alan vaihtoa – vastuu ja tehtävät lisääntyneet, palkka ei

Arviolta 300 poliisia harkitsee alan vaihtoa, kertoo Lännen Media. Tieto perustuu viime vuonna tehtyyn henkilöstökyselyyn.  

Suomessa on Lännen Median mukaan vajaat 7400 poliisia.  

Poliisin henkilöstöpäällikkö Satu Koivu sanoo Lännen Medialle, että taustalla voivat vaikuttaa viime vuosina poliisihallinnossa tehdyt organisaatiomuutokset ja säästöt. 

Poliisien halukkuus vaihtaa alaa on havaittu myös Ruotsissa, jossa suurimpana syynä alan vaihtoon on pidetty palkkausta. Suomen Poliisijärjestöjen Liiton pääluottamusmies Pekka Lassila arvioi, että palkkaus on yksi suurimmista syistä myös Suomessa. 

– Muutokset ovat tuoneet lisää vastuuta ja tehtäviä poliiseille, mutta palkka ei ole välttämättä siinä määrin lisääntynyt kuin mitä työ lisääntyy. Tämäkin tyytymättömyys on johtanut varmaan siihen, että hakeudutaan kenties muihin hommiin, Lassila sanoo Lännen Medialle. 

Viime vuonna poliisin miehistöön kuuluvan kiinteän palkan keskiarvo on ollut 2853 euroa. Säännöllisen ansion keskiarvo lisineen on ollut 3325 euroa ja kokonaisansion 3607 euroa.

Kaikista poliisihallinnossa työskentelevistä 21 prosenttia oli aikeissa vaihtaa työpaikkaa joko poliisiorganisaation sisällä tai siirtyä muihin tehtäviin sen ulkopuolella. Vielä vuonna 2008 vastaava osuus henkilöstöstä oli 13 prosenttia.

10:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.