Liverpool tiistaina vastaavassa sillassa kuin legendaarisella voittokaudella – Sami Hyypiä muistelee: ”En usko, että kukaan muu olisi saanut sellaista laukausta aikaiseksi”

Liverpool tarvitsee tiistai-iltana Mestarien liigassa 16 parhaan joukkoon edetäkseen voiton Napolista lukemin 1-0 tai kahden maalin erolla. Legendaariseen Istanbulin ihmeeseen vuoden 2005 loppuottelussa venynyt Liverpool oli tuolla kaudella alkulohkon päätösottelussa vastaavissa asetelmissa kuin tänään.

MAINOS

Liverpool - Napoli C More Sport 1:lla ja suoratoistopalvelussa tiistaina kello 22.00

C More näyttää suorana lähetyksenä jokaisen Mestarien liigan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa Sami Hyypiä muistelee dramaattista Olympiakos-ottelua.

Joulukuussa 2004 Liverpool tarvitsi kreikkalaisesta Olympiakosista voiton 1-0-lukemin tai kahden maalin erolla. Punaisten takalinjojen johtohahmona tuolloin häärinyt C Moren jalkapalloasiantuntija Sami Hyypiä muistaa tapahtumat elävästi.

– Liverpool-urani aikana olimme muutaman kerran alkulohkon viimeisessä ottelussa pakkovoiton edessä. Sikäli lähtökohdat ennen tuota Olympiakos-ottelua eivät olleet mitenkään poikkeukselliset, sillä aina lähdettiin voittamaan, oli panos mikä hyvänsä, Hyypiä muistelee MTV Sportille.

– Olympiakos-ottelusta muodostui tietysti jälkikäteen se tunnetuin ja tärkein niistä matseista, joissa ollaan pakkovoiton edessä oltu.

Englantilaisjoukkueen asema tukaloitui, kun brasilialaislegenda Rivaldo vei Olympiakosin avausjaksolla johtoon vapaapotkusta. Liverpoolin oli tämän jälkeen osuttava kolmesti.

– Teimme muutaman vaihdon toiselle jaksolle ja kentälle tullut Florent Sinama-Pongolle kavensi pelin ehkä ensimmäisellä kosketuksellaan. 10-15 minuuttia ennen loppua Neil Mellor tuli kentälle ja teki toisen osuman meille. Steven Gerrard iski sitten ratkaisevan kolmannen. Oli kiva tehdä tarvittavat kaksi maalia viimeisen kympin aikana.

Liverpool nousi voiton myötä kuilun partaalta pudotuspeleihin ja aina loppuottelun hämmästyttävien käänteiden jälkeen Mestarien liigan voittoon asti.

– Muistan elävästi, kun stadion räjähti kolmannen maalin syntyessä. Se oli loistava laukaus Steveniltä. En usko, että kukaan muu olisi saanut sellaista laukausta aikaiseksi. 

Lue myös:

    Uusimmat