Tuomas Virkkusen kommentti: Liverpool ja eurooppalaiset yöt – "Panokset ovat hurjimmillaan"

Iltavalaistus. Mestarien liiga. Panokset käsittämättömän kovat. Näistä kaikista on Anfieldin myyttisyys rakennettu, kirjoittaa MTV Sportin Tuomas Virkkunen Liverpoolista.

Kun pääsi ensimmäistä kertaa kävelemään Anfieldille, oli tunne pysäyttävä. Ensimmäisenä The Kopin eteen, missä Bill Shanklyn patsas toivottaa tervetulleeksi. Vieressä maalaus maineikkaasta You’ll never walk alonesta, muistutuksena ettei se ole laulu, se on/kuvastaa sitä mitä liverpoolilaiset ovat. Peruskorjatun pääkatsomon sisälle päästessä joka puolella näkee maalauksia poolilaisuudesta; menestyksestä, iltapeleistä Euroopassa, kuittailuja Evertonille ja ennen kaikkea, tunteesta.

Varmaankin satoja Liverpoolin pelejä selostaneena tietää television välityksellä, kuinka infernaalinen Anfield voi olla. Eilen ei tarvinnut edes yleisöä stadionille, siltikin Anfieldistä pystyy aistimaan kuinka se on tehty tällaisia iltoja varten.


Panokset ovat siis hurjimmillaan, joku suurista tippuu alkulohkosta tänään. Liverpoolin näkökulmasta tuntuu myös hurjalta ajatella, että vaikka seura on saavuttanut jo 126-vuotisen historiansa parhaan startin sarjakauteen, silti on vielä isosti parannettavaa.

Mestarien liigassa varsinkin vieraspelit ovat olleet todella heikkoja. Hyökkäyspelissä ei ole enää näkynyt sitä vaarallisuutta mitä viime kaudella oli lähestulkoon joka ikisessä hyökkäyksessä. "Kloppo" on pistänyt puolustuksen kuntoon ja siinä samalla missä puolustuspelaaminen on harpannut isosti eteenpäin, on hyökkäyksestä lähtenyt tehoja. Katse kiinnittyy keskikenttään, mikä ei tarjoile enää maalipaikkoja ja uhkaa samalla tavalla kuin viime kaudella.

Mane, Salah, Firmino tai laitapakit Robertson ja Alexander-Arnold ovat antaneet lähes 80 prosenttia viimeisistä syötöistä Poolin pelitilannemaaleihin tällä kaudella. Viisikko on ampunut 112 Poolin 164 laukauksesta.


Keskikenttä on ruvennut enemmän varjelemaan kuin tarjoilemaan. Viime keväältä muistetaan Oxlade-Chamberlainen repivät tempokuljetukset, haastot, syötöt selustaan. Huiman viime kauden pelanneet Milner, Wijnaldum ja Henderson koskevat tätä nykyä palloon vastustajan boksissa paljon vähemmän mitä viime kaudella. "Turvallisuus ennen kaikkea" -ajatus kiteytyy parhaiten luotuihin maalintekopaikkoihin; keskikentän 5 pelaajaa (Milner, Wijnaldum, Henderson, Keita ja Fabinho) ovat luoneet yhtä paljon paikkoja kuin laitapakit Alexander-Arnold ja Robertson yhteensä.

Silti, sarjakärkeen Valioliigassa viikonloppuna ja tänään jatkoon Mestarien liigassa, niin aika vähän on faneilla huolen aiheita.

Liverpool-Napoli suorana lähetyksenä Subilla kello 21.50 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat