Lisää tätä ruokavalioosi: Salainen ainesosa tekee olon kylläiseksi!

Syötkö jo paljon kuitua pysyäksesi kylläisenä? Hyvä! Tuore tutkimus paljastaa syyn sille, miksi kuitu on hyödyllinen nälän karkottamisessa.

Tiedätkin varmaan, että kuitu auttaa pitämään olon kylläisenä. Mutta tuore, Nature Communications -lehdessä julkaistu tutkimus tarjoaa nyt selityksen kuidun ihmevoimille.

Eläimillä tehty tutkimus paljastaa, että kuitua syötyäsi elimistösi tuottaa asetaatti-nimistä kemikaalia, joka lähettää aivoille signaalia lopettaa syöminen. Tämä tarkoittaisi sitä, että se on oleellinen ainesosa painonpudotusta ajatellen.

Tutkimuksessa toisille hiirille ja rotille syötettiin runsaskuituisia ruokia ja toisille tavallisia ruokia. Tutkijat huomasivat, että runsaskuituista ruokaa syöneillä eläimillä oli enemmän asetaattia suolistossaan kuin muilla. Tutkijat epäilevätkin, että tämän vuoksi kuidun syöminen auttaa pysymään kylläisenä pidempään.

Kyseessä oli kuitenkin eläimillä tehty tutkimus, ja vaikka tulokset luultavasti pätevät ihmisiinkin, ei tästä ole varmuutta. Varmaa on kuitenkin se, että kuitu todella pitää nälän loitolla. Runsaskuituisia ruokia ovat muun muassa pavut, herneet, pähkinät, kaurapuuro, ruisleipä, siemenet, omena, päärynä ja vadelmat. Lisäämällä näitä ja muita kuitupitoisia ruokia runsain mitoin ruokavalioosi, pidät nälän tiessään, olon kylläisenä ja ylimääräiset kilot poissa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat