Lisää tätä ruokaasi – hillitsee ruokahalua!

Chili saattaa hillitä ylensyömistä, väittää tuore tutkimus. Nyt kannattaa maustaa ruokansa ja kunnolla!

Tuore Appetite-lehdessä julkaistututkimus paljastaa, että chilin lisääminen ruokaan saattaa hillitä mässäilyä.

Hollantilaisen Maastrichtin yliopiston tutkijat värväsivät 15 noin 30-vuotiasta henkilöä neljään 36 tunnin testijaksoon.

Ensimmäisessä testissä henkilöt saivat päivittäisen kilokalorimääränsä aamiaisjuomasta, pateesta ja tomaattimehusta. Toisessa testissä henkilöt söivät samat ruoat maustettuna – aamiaisjuoma sisälsi chilitiivistettä ja pateessa ja mehussa oli oikeita chilejä.

Kahdessa muussa testissä osallistujat söivät samoja ruokia – ilman punaista chiliä ja sen kanssa –, mutta tällä kertaa ne sisälsivät vain 75 prosenttia ensimmäisten testien kilokaloreista.

Jokaisen testin jälkeen osallistujille annettiin mahdollisuus syödä rajoittamaton määrä chilillä maustettua pizzaa. Henkilöiden piti myös pitää kirjaa kylläisyydestään.

Tutkimustulokset hämmästyttävät

Osallistujat söivät 30 prosenttia vähemmän pizzaa, kun he olivat ensin syöneet chilillä maustettua ruokaa – verrattuna siihen, paljonko he söivät pizzaa maustamattomien ruokien jälkeen. Henkilöt myös kertoivat olevansa kylläisempiä chiliruokien jälkeen.

Vaikutus ei kuitenkaan ollut merkittävä silloin, kun osallistujat olivat syöneet vain 75 prosenttia päivän kaloritarpeesta. Tutkijoiden mielestä chilit hillitsevät nälkää tehokkaasti voimakkaan makunsa vuoksi, mutta vain silloin, kun sen yhteydessä syödään normaali kalorimäärä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat