Lionel Messin toive toteutui – näin valtava ihmismassa oli keskellä yötä mestareita vastassa, Argentiinan hallitukselta ilouutinen

Argentiinan maajoukkue sai väkimäärältä ja päällisin puolin myös tunnelmaltaan lämpimän vastaanoton saavuttuaan Qatarista Buenos Airesin lentokentälle ja sieltä edelleen kohti joukkueen majapaikkaa maajoukkueen harjoituskeskuksessa.

Artikkelin pääkuvan video: Argentiinan maajoukkue saapui kotimaahansa – valtava joukko vastassa keskellä yötä

Keskellä maanantain ja tiistain välistä yötä paikallista aikaa laskeutunutta lentoa oli odottamassa kymmeniätuhansia argentiinalaisfaneja, jotka olivat yhä huumaantuneita maan ensimmäisestä maailmanmestaruudesta 36 vuoteen.

Kannattajat olivat selvästi kuunnelleet Lionel Messin toivetta juhlahumun keskellä.

– Haluan päästä Argentiinan näkemään, miten hullua siellä on. Haluan, että he odottavat minua, enkä malta odottaa, että pääsen sinne nauttimaan heidän kanssaan, Argentiinan Rosariossa syntynyt supertähti kuvaili.

Varsinainen kansanjuhla koittaa tiistaina keskipäivällä paikallista aikaa Buenos Airesin tunnetuimman nähtävyyden Obelisco de Buenos Airesin ympärillä. Plaza de la Repúblicaa ja obeliskia ympäröivää aluetta kutsutaan espanjaksi yksinkertaisesti Punto Obeliscoksi.

Alue täyttyi juhlijoista myös sunnuntaina tuoreeltaan mestaruuden varmistumisen jälkeen.

Argentiinan hallitus julisti maanantaina, että tiistai on maassa kansallinen vapaapäivä, jotta koko maa "voi ilmaista syvintä iloa maajoukkueen puolesta".

Argentiina otti historiansa kolmannen miesten jalkapallon maailmanmestaruuden, kun se kaatoi Ranskan sunnuntain finaalissa rangaistuspotkujen jälkeen. Ottelun päättyi jatkoajan jälkeen 3–3, ja pilkkukisassa eteläamerikkalaiset olivat etevämpiä lukemin 4–2.

Lue myös:

    Uusimmat