Lionel Messin osumaa MM-finaalissa vaadittiin hylättäväksi, syy nähtävissä tv-kuvista – asiantuntijalta selvä kanta

Argentiinan vaihtopelaajat ryntäsivät kentälle ennen 3-2-maalin syntymistä 0:11

Lionel Messin tekemän 3-2-maalin yhteydessä nousi esiin Argentiinan vaihtopelaajien käytös. MTV Urheilun erotuomariasiantuntija Mikko Vuorela vastaa näkemyksiin, joiden mukaan Messin osuma oli pitänyt jopa hylätä. 

Pääkuvan video: Tämä tilanne nousi puheenaiheeksi – Lionel Messin 3-2-osumaa MM-finaalissa vaadittiin jopa hylättäväksi vaihtopelaajien liiallisen innokkuuden takia. 

Esimerkiksi Sportbible-sivusto on nostanut esille näkemyksiä, joiden mukaan Messin jatko-ottelussa tekemää maalia ei olisi pitänyt hyväksyä, koska Argentiinan vaihtopelaajia ryntäsi kentälle jo ennen osuman syntymistä. 

Entinen huippuerotuomari Mikko Vuorela oli pistänyt tapauksen merkille. 

– Sääntökirja sanoo, että periaatteessa heitä (vaihtopelaajia) olisi pitänyt varoittaa. Tuossa pelissä oli ehkä muutenkin pari sellaista paikkaa, joista olisi tullut 2-3 varoitusta enemmän, jos tämä olisi ollut alkusarjaottelu. Mutta nyt erotuomari vihelsi sen MM-finaalin mukaisesti, puolalaista päätuomaria Szymon Marciniakia kehunut Vuorela kommentoi. 

Maalin hylkäämiselle ei siis ollut perusteita?

– Ei sellaisesta ole missään nimessä kysymys. Luvattomasti kentälle tullutta pelaajaa voidaan varoittaa. Jos he eivät vaikuta millään tavalla pelin kulkuun, ei ole mitään syytä, miksi maali pitäisi hylätä. 

Lionel Messi nousemassa sankariksi – Argentiina karkaa johtoon jatkoajalla 1:26
Näin Lionel Messi vei Argentiinan 3-2-johtoon MM-finaalissa. 

Lue myös:

    Uusimmat