Lionel Messi voitti vihdoin ja viimein ison maajoukkueturnauksen – Argentiina vei Copa American

8:16
Videolla Tulosruudun tuorein lähetys.

Miesten jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen eli Copa American loppuottelun on voittanut Argentiina. Argentiina kaatoi hallitsevan mestarin Brasilian 1–0.

Argentiinan maalin laukoi ensimmäiselle puoliajalla 22. peliminuutilla Angel Di Maria. Di Marian onnistumisen syötti Rodrigo De Paul

Mestaruus on argentiinalaistähti Lionel Messille ensimmäinen. Hän on aiemmin pelannut kolmesti Copa American finaalissa. Voitto oli myös 34-vuotiaalle Messille ensimmäinen merkittävä maajoukkuemestaruus. 

Argentiina on viimeksi voittanut merkittävässä turnauksessa, kun se voitti Copa American finaalissa Meksikon 2–1 vuonna 1993. Ennen lauantaita Argentiina oli ollut 28 kertaa Copa American finaalissa ja voittanut sen 14 kertaa. 

Brasilian tähtipelaaja Neymar saa yhä odottaa mestaruutta. Hän ei päässyt vamman takia vuonna 2019 juhlimaan brasilialaisten voittamaa pokaalia.

Loppuottelu pelattiin paikallista aikaa myöhään lauantaina Brasilian Rio de Janeirossa. 

Katsomoon päästettiin 7  800 jalkapallofania. Finaali oli koko turnauksen ensimmäinen ottelu, jossa oli paikalla katsojia. Aiempiin otteluihin ei ole päästetty faneja koronavirusrajoitusten takia. Brasilia on tartuntamäärällisesti yksi maailman koronaviruksesta eniten kärsineitä maita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja