Linnan juhlissa nähdään upeita korsetteja – lue muotisuunnittelijan paljastus!

Linnan juhlien tulevaa pukukavalkadia odotetaan jo kieli pitkänä, mutta harva haluaa paljastaa etukäteen millaisen asun he ovat valinneet elämänsä ehkäpä yhteen suurimpaan pukujuhlaan. Muotisuunnittelija Kisu Korsi antoi maistiaisia siitä, millaisia asuja hänen käsistään tänä vuonna nähdään ja mitkä värit pyörähtelevät Linnan tansseissa.

Muotisuunnittelija Kisu Korsi kertoo, että tänä vuonna hänellä on ilo ja kunnia tehdä kolme asua Linnan juhliin.

– Kaikki itsenäisyyspäivän juhlaan lähtevät pukumme ovat huippunaisellisia ja yksilöllisiä. On hyvin tärkeää, että asut räätälöidään huolella asiakkaan persoonan ja erityispiirteiden mukaan, Korsi kuvailee.

Korsi suunnittelee näyttävät ja varsin erilaiset asut Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellin puolisolle Johanna Lukola-Randellille, kansanedustaja James Hirvisaaren vaimolle Merja Hirvisaarelle sekä Suomen merivoimien komentaja Veli-Jukka Pennalan puolisolle Anja Pennalalle.

– Asuissa nähdään pastellisävyjä, pörheyttä, silkkiä, käsin kirjailtuja pieniä yksityiskohtia sekä aitoja korsetteja romantiikkaa unohtamatta, Korsi kertoo viekkaana, varoen paljastamasta yksityiskohtia kuitenkaan liikaa.

– Korsetti imartelee aina kantajaansa, Korsi kuvailee.

– Asut ovat myös moniosaisia, jotta ne saadaan uusiokäyttöön myöhemminkin. Niitä voidaan hyödyntää esimerkiksi seuraavissa Linnan juhlissa!

"Tee minusta upea!"

Erityisesti korsetteihin viehtynyt ja keskittynyt Korsi paljastaa, että heleät värit ja puuteriset sävyt ovat nyt nostossa – kyseisiä värejä nähtiin huhtikuussa vietetyissä Kate Middletonin ja prinssi Williamin kuninkaallisissa häissä.

– Oli hauskaa huomata, että kuninkaallisissa häissä oli samoja värejä kuin suunnittelemassani mallistossa, Korsi nauraa.

Muotisuunnittelijan työtehtävät eivät kuitenkaan lopu viimeiseen neulanvetoon.

– Olen suunnittelijana tinkimätön ja avoimen rehellinen asiakastani kohtaan: tarkoituksena on tehdä asiakkaasta upeampi kuin ikinä, joten kokonaisuuden pitää toimia. Olen mukana valitsemassa kampaukset, meikit, korut, kengät ja iltalaukut. Juhlameikit ja -kampaukset ovat Kelly Jürgensonin käsialaa, Korsi kertoo.

– Juhlaan valmistautuminenkin on osa juhlatunnelmaan laskeutumista useiden sovitusten ja pukupalaverien myötä – tulen myös itsenäisyyspäivänä mukaan Helsinkiin pukemaan asiakkaani Linnan juhlien luomuksiinsa, Korsi kertoo.


Jäämmekin innolla odottamaan, miltä Korsin korsettiluomukset näyttävät. Entäpä minkälaisissa puvuissa paikalle saapuvat muun muassa ensikertalaiset Jenni Vartiainen tai kirjailija Riikka Pulkkinen? Katso vuoden 2011 Linnan juhlien vieraslista täältä!


Teksti: Katri Koskinen

Pääkuva: Shutterstock

Kuvituskuvat: Ville Virtanen, Jenni Virta (Kuvien asut eivät liity Linnan juhliin)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja