Liki 16 000 Instagram-seuraajaa – Frank on yksi Suomen suosituimmista koirista

0:49
Tällainen on vastustamaton Frank-koira, joka hurmaa sosiaalisessa mediassa sympaattisella elämänasenteellaan.

Frank-koiralla on innokkaita faneja ympäri maailman. Omistajan mukaan suosion taustalla ovat aktiivisuus ja persoonalliset pohdinnat.

Frank on yksi Suomen suosituimmista koirista. Tällä chow chow'lla eli kiinanpystykorvalla on Instagramissa noin 15 800 seuraajaa. Ihmiset ympäri maailman ovat ihastuneet kaksivuotiaan uroskoiran sympaattiseen ilmeeseen ja elämänasenteeseen.

Teksti jatkuu kuvan alla.

Frank sai oman Instagram-tilin noin 10 viikon ikäisenä muutettuaan Helsinkiin Taru Vanhalan ja Jussi-Pekka Paavilaisen luokse. Instagram-tilin perustaminen uudelle perheenjäsenelle tuntui pariskunnasta luonnolliselta, sillä he olivat tutustuneet rotuun vastaavien sosiaalisen median tilien kautta.

Suloiset pentukuvat siivittivät Frankin suosion nopeasti hurjaan nousuun. Vanhala ei kuitenkaan vielä tuolloin osannut aavistaa, millaisiin mittoihin seuraajamäärät tulevien vuosien aikana kasvaisivat.

– Se olisi kuulostanut aika utopistiselta, mutta nyt siihen on jotenkin kai tottunut, Vanhala toteaa.

Teksti jatkuu kuvan alla.

Maailmalta lähetetään Frankille postikortteja ja lahjoja

Vanhala uskoo, että suosion taustalla ovat paitsi aktiivinen kuvien julkaisutahti myös persoonalliset kuvatekstit. Tilillään Frank kertoo elämästään ikään kuin itse minämuodossa ja vastaa samoin myös kommentteihin. Frankilla onkin ollut alusta saakka todella innokkaita faneja.

– He tuntevat hänen luonteensa. He tietävät, mistä hän pitää ja mistä hän ei pidä, Vanhala sanoo.

Frank saa postikortteja sekä lahjoja niin yksityisiltä seuraajilta kuin lemmikkialan yrityksiltäkin. Helsinkiläispariskunta sen sijaan ei saa tienestiä koiransa Instagram-julkisuudesta, eivätkä he sitä tavoittelekaan.

Teksti jatkuu kuvan alla.

"Jos hän päättää, ettei kuvaa oteta, niin sitä ei oteta"

Päivittäin tilille ilmestyvä uusi kuva, on jo monella seuraajille itsestään selvä päivän piristys. Kameraan pennusta asti tottunut Frank poseeraa mielellään. Lempiherkut motivoivat tavallisesti hyvin, mutta toisinaan itsepäisyys vie voiton.

– Tämä on enemmänkin kissamainen rotu. Nämä ovat sellaisia niin sanotusti jästipäisiä koiria. Jos hän päättää, ettei kuvaa oteta, niin sitä ei oteta, Vanhala kertoo.

Tilin tyylissä Vanhala tavoitellee ennen kaikkea hyvää mieltä. Kuvat hän ottaa puhelimellaan, sillä sitä on helppo pitää mukana ulkona liikkuessa. Parhaat otokset syntyvät yleensä spontaaneista tilanteista ilman suuria etukäteisvalmisteluja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja