Liisa Riekin kassi:

Julkaistu 23.10.2003 14:00

- paistijauhelihaa - latva-artisokkaa - jättikatkarapuja - suppilovahveroita - Da Capo suklaa - puolukoita - perunoita - vadelmia

Aki Wahlmanin ja Liisa Riekin menu:

Friteeratut sienet ja katkaravut

3 dl vettä 1 dl vehnäjauhoa 1/2 dl maissijauhoja 1/4 dl leivinjauhoa

Sekoita aineet, jauhota ja uppopaista 1 min. Tarjoile tartar-pihvin kanssa. Lisäkkeeksi tartar-pihviin kananmunan keltuainen.

Latva-artisokkakeitto

1 latva-artisokka 2 jauhoista perunaa 1 valkosipulin kynsi 2 dl kasvislientä 2 dl kuohukermaa timjaminoksa

Leikkaa kaikki pieniksi paloiksi, freesaa voissa, lisää muut aineet ja keitä 15 min. Soseuta ja siivilöi tarjolle.

Jauhelihapihvit ja suppilovahverokastike

100 g jauhelihaa viipale vuokaleipää kananmuna 1/2 dl kuohukermaa suolaa pippuria

50 g suppilovahveroita 30 g voita 1 dl kasvislientä 2 dl kuohukermaa

Tee lihamureke ja paista pihveiksi.

Pilko sienet, lisää voi ja freesaa. Lisää hieman jauhoja, lientä ja keitä 10 min. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Vadelma-smoothie

100 g vadelmia 2 dl jogurttia 1 rkl sokeria 2 rkl Cointreau-likööriä

Laita kaikki aineet cutteriin ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle