Liikuttava kuva: Pikkupoika auttoi isäänsä hoitamaan vastasyntyneitä kaksosia

Sosiaalisessa mediassa leviää hellyttävä kuva, joka puoltaa vastasyntyneiden kenguruhoitoa.

Eteläafrikkalainen NINO Birth -järjestö julkaisi kuvan Facebookissa, jossa isä ja hänen nuori poikansa antavat kenguruhoitoa vastasyntyneille kaksosille. Alun perin kuvan julkaisi tanskalainen Forældre og Fødsel -järjestö viime vuonna.

Päivityksessä kerrotaan, kuinka Ruotsissa alle 700 grammaa painavat vauvat saavat vanhemmiltaan kenguruhoitoa keskoskaapin sijaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ruotsalainen professori Uwe Ewald kävi Hvidovren sairaalassa Tanskassa puhumassa hänen mullistavasta käytännöstään, jossa jopa erittäin pienet keskoset otetaan pois keskoskaapista, jotta he saisivat ihokontaktia vanhemmiltaan mahdollisimman paljon, päivityksessä kirjoitetaan.

– Uwe Ewaldin mukaan vanhempien rintakehä säätelee lämpötilaa paremmin kuin keskoskaappi. Kenguruhoito auttaa vauvaa hengittämään paremmin, hänestä tulee rauhallisempi ja hänen painonsa kasvaa nopeammin.

Kuvaa on jaettu Facebookissa noin 18 000 kertaa, ja se on kerännyt satoja kommentteja.

– Rakastan tätä ja toivon, että tämä olisi ollut mahdollista siellä missä asun, kun tyttäreni syntyi. Itkin, kun näin oman tyttäreni keskoskaapissa, eräs käyttäjä kommentoi.

– Miten kaunis kuva! Sillä on tärkeä sanoma, mutta samalla se on yksinkertainen viesti rakkaudesta, kosketuksesta ja myötätunnosta, toinen käyttäjä kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja