Mainos

Liikennerikkomusten määrä rajussa kasvussa

Liikennerikkomuksista annettiin sakkoja viime vuonna yli puolet enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Poliisin mukaan raju nousu johtuu osittain tehostetusta valvonnasta.

Liikennerikkomusten määrä kasvoi viime vuonna edellisvuosesta 19 prosenttia. Vuodesta 2007 nousua on jopa 57 prosenttia.

- Sakkoja on annettu enemmän kuin koskaan. Suurin osa niistä on perustunut tehostettuun automaattivalvontaan. Lokakuusta asti poliisi on antanut lisäksi noin satatuhatta huomautusta pienemmistä ylinopeuksista. Tuolloin puuttumiskynnys ylinopeuksiin yhdenmukaistettiin koko maassa, sanoo poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

Liikennerikkomusten määrä on noin 41 prosenttia kaikesta poliisin tietoon tulevasta rikollisuudesta.

Huumeiden määrä kasvussa

Poliisin haltuun päätyneiden huumausaineiden määrät lisääntyivät kaikkialla Suomessa. Kasvua on ollut alueesta riippuen kymmenestä noin kolmeenkymmeneen prosenttiin. Poliisin tietoon tulleiden huumausainerikosten määrä lisääntyi 12 prosentilla. Erityisesti huumausaineiden käyttörikokset ovat lisääntyneet.

Henkeen ja terveyteen kohdistuneiden sekä pahoinpitelyrikosten määrä väheni noin kuusi prosenttia. Perheväkivaltatehtävät sen sijaan ovat lisääntyneet noin viisi prosenttia.

- Yleinen väkivaltarikosten määrän vähentyminen on merkittävä poliisin tavoitteiden mukainen muutos, Mikko Paatero toteaa.

Selvitysprosentit paranivat, tutkinta-ajat pitenivät

Rikosten selvitysprosentit ovat parantuneet. Alustavien tietojen mukaan kahdeksan kymmenestä kaikista poliisin tietoon tulleista rikoksista selviää. Parannusta edellisvuoteen oli 1,6 prosenttiyksikköä.

Rikosten tutkinta-ajat pitenivät hieman. Rikoslakirikosten keskimääräinen tutkinta-aika ilman liikennerikoksia oli 86 vuorokautta. Nousua edellisvuoteen on seitsemän vuorokautta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.