Liigaseuran äärimmäinen ratkaisu hämmästytti Jukka Jalosta – puolusti tylysti sivuun sysättyä kaksikkoa: "Siellä ei kaikki asiat voi olla kunnossa"

13:14
JYPin ahdinko nousi pöydälle myös MTV:n viimeisimmässä Liigaviikko-ohjelmassa.

Jukka Jalonen otti kantaa SM-liigassa runsaasti puhuttaneeseen yt-päätökseen. Leijonien päävalmentaja ei sulattanut JYPin valmennuskaksikon lomauttamista taloudellisin perustein.

Koronasyksy on runnellut ennenkokemattomalla tavalla SM-liigaseurojen taloustilannetta. Toisen aallon saapumisen jälkeen akuutein hätätila on ollut päällä Jyväskylässä, jossa JYP on joutunut säästötoimenpiteenä lomauttamaan valmentajansa Pekka Tirkkosen ja Ari Santasen loppuvuodeksi.

JYPin hallituksen ratkaisu heittää päävastuuta valmennuksesta kantanut kaksikko sivuun kesken kauden on hämmästyttänyt Leijonat-luotsi Jukka Jalosta.

– En tiedä, mitä siellä taustalla on tapahtunut, mutta näin valmentajana se tuntuu todella kovalta ratkaisulta. Jos ajattelen asiaa tietämättä mitään taustoja, mulla tulee mieleen se, että siellä ei kaikki asiat voi olla kunnossa pelaajien, seurajohdon ja valmennuksen välillä, kun tällaiseen ratkaisuun on päädytty. Tämä on minun tulkintani, Jalonen sanoi Jääkiekkoliiton lehdistötilaisuudessa maanantaina.

Jalonen teki selväksi, että hän puhui asiasta nimenomaan valmentajan näkökulmasta, ja asettui puolustamaan asiassa virkaveljiään. Hänellä oli selvä näkemys ammattilaisseuran prioriteeteista.

– Vaikka oltaisiin tiukassa taloudellisessa paikassa, valmentajat ovat kuitenkin aika lailla viimeisiä henkilöitä, jotka lomautetaan, Jalonen huomautti.

"En ole ihan vakuuttunut siitä"

Jalosen näkemyksen mukaan talousasiat valmentajien kanssa ovat useimmiten neuvoteltavissa.

– En ole ihan vakuuttunut siitä, onko se joku taloudellinen juttu, vai onko siinä taustalla jotain muuta.

– Totta kai pelaajat pelaavat, mutta jos valmentajiin ollaan muuten tyytyväisiä, kyllä mä uskoisin, että jonkunlaiseen ratkaisuun useimmiten päästään, vaikka ollaankin vähän vaikeuksissa taloudellisesti, Jalonen tuumaili.

JYPin tiedotuksen perusteella lomautetun valmentajakaksikon kanssa päätöstä säästötoimenpiteistä saatu aikaan sopimalla, mikä johti heidän lomauttamiseensa.

Muun valmennuksen niin kuin pelaajiston kohdalla seura päätyi seuraavat kaksi kuukautta kattaviin palkanalennuksiin. Tällä hetkellä päävastuuta liigajoukkueen valmentamisesta kantaa Jukka Varmanen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja