Venäjän jääkiekkoliitto ilmoitti omituisesta ratkaisustaan muilta kysymättä – Jukka Jalonen harvinaisen tiukkana: "Eihän se tietenkään käy"

Venäjän jääkiekkoliitto on kertonut aikeistaan lähettää alle 20-vuotiaiden joukkueen Suomen isännöimään EHT-turnaukseen Helsinkiin. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ilmoitti maanantaina viileästi, ettei tällaista menettelyä yksinkertaisesti aiota hyväksyä.

Suomen isännöimä Karjala-turnaus pelataan ensi viikolla Helsingissä. Leijonien joukkueen julkistaminen viivästyi aiotusta, eikä päävalmentaja Jukka Jalosella ollut esitellä pelaajalistaa medialle Jääkiekkoliiton järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

– Mielellään tänään olisi se julkaistu, jos olisi pystytty, mutta ei ollut siihen eväitä, Jalonen kiteytti harmillisen tilanteen.

Lähtökohtaisesti kotimaassa asuvista pelaajista koostettavan joukkueen julkistaminen viivästyi KHL-seura Jokerien koronavirustapausten vuoksi. Helsinkiläisseuran pelaajien tilanne Karjala-turnauksen suhteen on yhä epävarma.

Myös muilla maajoukkueilla on ollut omat haasteensa ja erikoisuutensa turnausmiehistönsä nimeämisen kanssa. Koronavirustilanne aiheuttaa päänsärkyä erityisesti Tshekissä tällä hetkellä.

Kaikkein yllättävin tapaus oli kuitenkin Venäjän viime viikolla tekemä ilmoitus peluuttaa Karjala-turnauksessa alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta. Siten EHT-pyrähdys Helsingissä olisi nuorille ikään kuin kenraaliharjoitus vuodenvaihteessa Edmontonissa pelattavaan nuorten MM-turnaukseen.

Suunnitelmassa on vain yksi ongelma. Karjala-turnauksen kolme muuta maata eli Suomi, Ruotsi ja Tshekki eivät hyväksy sitä.

– Venäjä oli sellaisen oman päätöksen tehnyt, mutta eihän se tietenkään meille muille käy. Tässä sarjassa on selkeät säännöt ja tämä on miesten turnausformaatti – ja sellaisena se halutaan pitää, Jalonen linjasi.

– He haluaisivat tietenkin omaa kaksikymppisten maajoukkuetta valmistaa kisoihin, mutta meidän muiden maiden mielestä se on tehtävä jossain muualla kuin Karjala-turnauksessa. Toivotaan, että tässä päästään yhteisymmärrykseen ja Venäjä tulee sitten aikuisten miesten KHL-tason joukkueella.

Jalosen mukaan ihmetystä aiheuttanut ratkaisu on poikimassa vastineen.

– Varmaan tänään lähtee Venäjän liitolle informaatiota näiltä kolmelta muulta maalta, että ei tuo ihan noin onnistu. Ei tähän voi osallistua U-20-joukkueella.

– Jos he haluavat, että Venäjää joku edustaa, uskoisin, että sieltä tulee miesten KHL-tason joukkue. Se on sitten heidän asiansa, miten he sen homman junailevat. Tämä on hyvin simppeli juttu. He tekivät tällaisen erikoisen ja itsenäisen päätöksen, eivätkä kysyneet keneltäkään mitään. He vain informoivat siitä, mikä on tietenkin aika omituista.

Jalonen ei halunnut lähteä spekuloimaan, mitä käy, jos Venäjä ei suostu muiden maiden vaatimukseen.

– Se on varmaan näiden kolmen muun maan päätös, mitä siitä seuraa lyhyellä ja pidemmällä tähtäimellä, jos Venäjä ei halua aikuisten joukkueella tulla. Se on varmaan time-outin paikka sitten.

Suomen joukkue 5.-8. marraskuuta pelattavaan Karjala-turnaukseen on tarkoitus julkistaa loppuviikosta, kun Jokerien tilanne selviää. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja