Liigan hurjat myyntitalkoot puhututtavat – HIFK-vahvistukselta suora kanta ongelmakysymykseen

3:05
Videolla juttua SM-liigasta, suljetusta sarjasta.

Jääkiekon SM-liigassa osa seuroista on pistänyt päälle melkoiset myyntitalkoot siirtoikkunan alla. Erityisesti Lahden Pelicans on kaupannut useita pelaajia muualle. Myyntiaalto loi myös hyvin erikoisen tilanteen kahden pelaajan välille.

Keskiviikkona Juhamatti Aaltonen ja Antti Tyrväinen viilettivät vielä samassa ketjussa, kun Pelicans kohtasi vierasottelussa KooKoon.

Perjantaina he olivat taas samaan aikaan jäällä. Aaltonen Kärppien paidassa ja Tyrväinen HIFK:n edustajana.

– Onhan tuo outoa, Aaltonen myöntää.

– Alkuviikosta vielä samassa ketjussa, sitten tuplapelit vastakkain. Noh, tämmöistä tämä on välillä, Tyrväinen mietti lauantaina MTV Urheilulle.

Pelicansin lisäksi myös Sport on tehnyt selkeää tyhjennystä. Nyt ei puhuta ainutlaatuisesta ilmiöstä, vaan vuosittaisesta jatkumosta.

Tämä saa myös pelaajat mietteliääksi.

– Liiga antaa mahdollisuuden tällaiseen toimintaan, kun on suljettu sarja. Rahallinen puoli näyttelee omaa osaansa, Tyrväinen pohtii.

Tällä viikolla HPK-luotsi ja maajoukkuevalmentaja Antti Pennanen puhui painokkaasti suljetun Liigan ongelmista.

Kaikki kohdistuu ongelmakysymykseen. Pitääkö liigan olla suljettu? 

Tyrväisellä on tähän selkeä kanta.

– Kyllä mä olen sitä mieltä, että tämä voisi olla avoin liiga, Tyrväinen sanoo suoraan.

Omat kuviot

SM-liiga on ammattilaissarja. Silti esimerkiksi Lahdessa viime viikot ovat olleet todella raastavia.

– Kyllä varmasti jokainen ymmärtää, että ei tuo ollut mikään helppo tilanne. Kaikki näkivät, että mikä homman nimi on ja mitä siellä alkoi tapahtua. Eihän kukaan toivo, että noin kävisi tai että pelit menisivät noin, Tyrväinen harmittelee.

Pelicans aloitti myyntitalkoot sen jälkeen, kun sen pudotuspelihaaveet kokivat kovan kolauksen.

Tyrväisen ja Aaltosen mukaan asiat etenivät lopulta nopeasti. Molempien siirrot menivät maaliin torstai-perjantai-akselilla.

– Kyllähän tuossa joutui vääntämään, kääntämään ja miettimään asioita. Mutta sitten kun ratkaisuja tehtiin, niin sitten edettiin nopeasti, Aaltonen kertoo, johon Tyrväinen komppaa:

– Keskustelimme Pelicansin kanssa, että mitä mieltä he ovat. Annoin oman mielipiteeni, kun tuli mahdollisuus tulla organisaatioon, jossa on mahdollisuus voittaa ja jossa saa jatkaa pelejä. Ja ennen kaikkea: jossa voi menestyä.

Tyrväisen kohdalla kuvio sai vielä oman mausteen, sillä hän teki jatkosopimuksen Pelicansin kanssa. Täten hän on vain lainalla loppukauden ajan IFK:ssa.

– En koe tilannetta mitenkään erikoiseksi. Sanoin jätkille, että ainoa juttu, miksi olen täällä, on se, että haluan menestyä. Ja että tulen tekemään kaikkeni sen eteen. Tehdään yhteiseen pottiin hommia, Tyrväinen vannoi.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.