HPK-luotsi liputtaa avoimen kilpailun puolesta, SM-liigan nykyinen joukkuemäärä liikaa – "Se on huolestuttavaa"

3:05
Videolla Antti Pennasen mietteitä Suomi-kiekon tilasta.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen liputtaa avoimen kilpailun puolesta. Pennasen mukaan Suomessa on aivan liian vähän huippuorganisaatioita.

SM-liigassa on edellisen kerran pelattu avoimesti noususta kaudella 2012-2013. Sitä lähtien ovet ovat pysyneet visusti kiinni. Vuosien aikana SM-liigan joukkuemäärä on noussut 15 joukkueeseen. 15 joukkueen suljettu liiga tuo mukanaan ongelmia.

– Se on huolestuttavaa, että meillä on tällä hetkellä 15 huippuorganisaatiota. 15 on auttamatta pitkässä juoksussa liian vähän, Antti Pennanen huomauttaa.

– Jos mietitään Ruotsia, siellä on tällä hetkellä 26 joukkuetta, kun lasketaan SHL ja Allsvenskan. Sen päälle heillä on kolmostason seuroja, jotka ovat hyvinvoivia.

Yhtenä ratkaisuna Pennanen ehdottaisi SM-liigan jakamista kahteen eri liigaan, jotka toimisivat saman osakeyhtiön alla. Tämä nostaisi kilpailua, ja parantaisi useamman organisaation tasoa.

– Yksi malli on se, että olisi 10-12 joukkueen pääliiga ja 10-12 joukkueen kakkosliiga. Eli meillä olisi 20-24 huippuorganisaatiota, jotka ovat saman osakeyhtiön alla. Olen avoimen kilpailun puolestapuhuja ja se toisi siihen varmasti lisää boostia, Pennanen ehdottaa.

Lisää Antti Pennasen mietteitä suomalaisen seurakiekkoilun tasosta ja nykytilasta illan pitkässä Tulosruudussa kello 22.25. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja