Liian lihava, liian laiha, liian lihaksikas – fitnesstähti Venla Savikuja avautuu ilkeistä kommenteista

Fitnesspäiväkirjat-sarjan Venla Savikuja treenaa ahkerasti, ja tulokset myös puhuvat puolestaan. Kaikkia ei fitnesstähden ulkonäkö kuitenkaan tunnu miellyttävän – ja Venla tietää siihen myös syyn.

Fitnesspäiväkirjat-sarjaa tähdittävä Venla Savikuja, 25, on saanut tuta julkisen työnsä kautta, millaista on olla koko ajan valvovan silmän alla.

Elämää Venlan silmin -blogia pitävää Salatut elämät-näyttelijää seuraa kuvapalvelu Instagramissa tällä hetkellä yli 133 000 henkilöä. Tykkäyksiä ja sydämiä suorastaan satelee, muttei kaikki palaute kuitenkaan ole aina läheskään positiivista.

Fitnessiä harrastava nuori nainen saa kuulla monesti arvostelevia kommentteja eritoten ulkonäöstään.

– Treenaan lähtökohtaisesti sen takia, että voisin hyvin. Mutta totta kai kun treenaan erittäin monipuolisesti, sekin vaikuttaa kehonkoostumukseen, Venla kuvailee.

– Välillä olen lihaksikkaammassa kunnossa ja välillä vähemmän – eli olit millainen tahansa, aina löytyy joku joka sanoo, ettei tykkää sinusta: ”Nyt sä oot liian laiha, nyt sä oot liian lihava”.  Pitää kuitenkin muistaa se, että tärkeintä on, kunhan kelpaan itselleni ja voin hyvin, ei minua sinänsä kiinnosta mitä mieltä muut ovat.

Osa kommenteista ei täytä lähellekään hyvän maun rajoja, mutta Venla myöntää, että välillä kommenttipalstojen vuodatuksia on suorastaan surkuhupaisaa lukea.

”Kyllä naisessa pitää olla jotain, mistä ottaa kiinni. Nyt se on liian miehekäs, nyt se on liian rasvaton, nyt sillä ei ole edes lihaksia. Nyt se on liian laiha, nyt se on laiha-läski. Nyt se on vähän turvonneempi, nyt tuhdimpi”, Venla luettelee naurua pidätellen.

– Eli on aivan sama millainen olet, aina tulee tällaisia kommentteja laidasta laitaan. Koskaan ei ole sellaista tilannetta, että kommentoitaisiin pelkästään ”hänpä on hyvässä kunnossa”.

Venla myöntää ajatelleensa joskus, että moiset kommentit olisivat pelkästään kateellisten panettelua.

– Mutta vuosien aikana olen oppinut, ettei se välttämättä ole kateutta. Jos tulee todella ilkeitä kommentteja, tulee sellainen fiilis että kyseisellä henkilöllä itsellään on todella paha olo. Ja sen näkevät myös muut kommenttien lukijat.

– Nykyään ajattelen niin, että ulkonäkö on makuasia. Ei se ole välttämättä kateutta jos joku kommentoi inhottavasti: se tyyppi vain tykkää enemmän isoista tisseistä, kun itse olen tällainen pienirintainen, Venla virnistää.

Fitnesspäiväkirjat AVAlla maanantaisin klo 21.00, kanavapaikalla 13

Lue myös:

    Uusimmat