Lihapiirakka uuden vuoden juhliin

Vuoden vaihteen juhliin isommalle porukalle kannattaa tehdä pellillinen maistuvaa ruokaisaa piirakkaa. Tee taikinasta pohjalevyt, laita sille täyte ja toisesta paketillisesta taikinaa te kansi piirakalle. Tässä ruokaisuutta lisää ohrasuurimot. Jos kinkkua on jäänyt joulun jälkeen yli, voit lisätä sitä kuutioina jauhelihan joukkoon.

Lihapiirakka

Uunipellillinen:

  • Ota taikina ajoissa sulamaan
  • 2 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (2 x 600 g)
  • Täyte: dl Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita tai 3½ dl Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohraa
  • 2 l vettä + 2 lihaliemikuutiota
  • 500 g jauhelihaa
  • 2-3 sipulia (tai 200 g pakastesipulia)
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 1 pss herne-maissi-paprikaa (pakaste 200 g)
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 2 munaa
  • 2-3 tl yrttisuolaa
  • 2 tl hienonnettua mauste- tai mustapippuria
  • 1-2 tl paprikajauhetta
  • Voiteluun:kananmunaa

Keitä suurimoita lihaliemessä isossa kattilassa 20 min tai Puuro Riisi+Ohraa 35 min. Valuta lävikössä. Älä huuhdo. Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla. Lisää seos kypsiin suurimoihin. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Tarkista maku sopivaksi.

Kauli lehtitaikinalevy isommiksi eli 2 x reunallisen uunipellin kokoisiksi levyiksi. Nosta toinen levyistä uunipellille ja toinen eli kansipuoli saa jäädä vierelle työpöydälle. Nostele uunipellillä olevasta levystä sormin painellen reunoja hieman ylös. Levitä täyte pohjalle ja käännä taikinalevyn toinen puoli täytteen päälle. Painele piirakan kansi kiinni pohjaan.

Voitele kananmunalla ja tee pintaan veitsellä kuvioita tai pistele haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat