Lihansyöjät ovat täällä taas!

Tuttu kokkikaksikko Sami Garam ja Janne Pekkala palaavat ruutuun grillauksen merkeissä Lihansyöjät-sarjan toisella tuotantokaudella. Grilli kuumenee MTV3 MAX -kanavalla 14.4.2010.

MTV3 MAXin voit ostaa PlusTV:ltätäältä.

Huippukokit Sami Garam ja Janne Pekkala vievät kesäkeittiönsä maakuntamatkalle Vuokatin maisemiin. Herrojen kokkauksen keskiössä on, viime kauden tapaan, grillaus.

Toisen tuotantokauden uutuutena jaksoissa nähdään vierailevia, paikallisen ruuan laiton ammattilaisia, jotka näyttävät Samille ja Jannelle mallia kainuulaisesta ruokaperinteestä.

Jokaisessa jaksossa on myös testausosio, jossa Sami ja Janne testaavat erilaisia ruuanlaittovälineitä.

Lihansyöjät-sarja liputtaa äijäenergian puolesta. Pekkala silti vakuuttaa, että naisetkin voivat ohjelmaa katsoa.

– Meidän takiahan he voivat sarjaa katsoa! Naiset voisivat vaikka yllättää miehensä kokkailemalla näille kunnon grilliruokaa.

Kokkaileva kaveruskaksikko uskaltaa vitsailla toistensa kustannuksilla. Kun Pekkalta kysytään minkälaista ruokaa Garam olisi, tulee vastaus hetken mietinnän jälkeen.

– Hän olisi metsäkaurista. Katsokaa vaikka tuon urheilullisen miehen pohkeita! Pekkala naurahtaa iloisesti.

Grillaaminen on miesten hommaa?

Lihansyöjissä virtaavat sekä äijäenergia että ruokajuoma-olut. Onkos tämä lainkaan naisten ohjelma?

– On, tietenkin. Vaikka meitä onkin nyt tässä kaksi äijää kokkaamassa, olisi mukavaa, että joskus saataisiin myös naisia paikalle. Eikä siis niin, että miehet grillaa pihalla ja naiset tekee salaatteja jossain keittiössä piilossa, vaan yhdessä. Grillaamista on pidetty miesten urheiluna, mutta sehän on sosiaalinen tilaisuus, Garam selventää.

Jokamiehen grillijuhliin mies osaa antaa yksinkertaisen neuvon: koskaan ei saa olla kiire. Vaikka perusmökkeilijä tyytyy lenkkimakkaran tirinään, Garam nauttii eniten poronlihasta.

– Saatavuus tosin on usein huono, varsinkin eteläsuomessa ja kesäaikaan.

LIHANSYÖJÄT MTV3 MAXilla 19.4.2010 alkaen kello 19.00

MTV3 MAX -kanavan voit ostaa PlusTV:ltätäältä.

Lue myös:

    Uusimmat