LIHA-MAISSILAATIKKO

Toimittaja Ari Malmberg

Täyte:


400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
2 tl juustokuminaa

Maissisose:


900 g maissijyviä (= 2 pss)
ripaus kanelia
tuoretta basilikaa
2 munaa suolaa

Lisäksi:


mustia oliiveja
2 keitettyä munaa

1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha, lisää sipuli ja mausteet.
3. Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia, lisää tarvittaessa vettä.
4. Keitä sillä aikaa kananmunat, jäähdytä, kuori ja lohko ne paloiksi.
5. Hienonna tehosekoittimessa maissinjyvät soseeksi.
6. Mausta sose kanelilla, basilikalla ja suolalla ja sekoita soseeseen kaksi raakaa kananmunaa.
7. Voitele uunivuoka ja levitä sen pohjalle puolet maissisoseesta.
8. Laita päälle jauhelihaseosta, mustia oliiveja ja keitettyjen kananmunien lohkoja.
9. Levitä päälle loppu maissiseos.
10. Paista laatikkoa uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat