Lievitä stressiä nopeasti: kolme kätevää kotikonstia

Stressaako sinua usein? Syynä saattaa olla se että hengität väärin. Opettele siis hengittämään oikein, sillä syvä hengitys virkistää kehoa ja lisää mielen tasapainoa.

Rasittunut ja stressaantunut ihminen hengittää usein pinnallisesti ja liian nopeasti. Tämän seurauksena happea ei kulkeudu keuhkoihin riittävästi. Hapen puute puolestaan saattaa lisätä stressiä ja kehon huonoa oloa entisestään. Hengityksen tietoinen hidastaminen voi siis vähentää stressiä, rauhoittaa mieltä ja rentouttaa kehon jännityksiä.

Hengitysmeditointia kävellessäsi

Näin pääset eroon hermostuneisuudesta ja jännityksistä kehossasi samalla kun kävelet. Kävele neljä askelta ja hengitä samalla sisään. Vedä ilmaa keuhkoihisi siis neljän askeleen ajan ja hengitä se ulos seuraavilla neljällä askeleella. Pidennä hetken päästä hengityksen pituus kuudesta kahdeksaan askeleeseen. Hengittäminen syvään laukaisee kehosta jännityksiä ja rentouttaa sinua hetkellisesti. Kävele ja hengittele syvään vähintään kolmen minuutin ajan. Mitä pidempään ehdit harjoitusta suorittaa, sen parempi. Kokeile tätä vinkkiä esimerkiksi kesken kiireisen ja stressaavan työpäivän. Mikäli voit tehdä harjoituksen ulkoilmassa, sen vaikutus tehostuu entisestään saadessasi samalla raitista ilmaa.

Meditoi istuallasi

Istu lattialle mukavaan asentoon selkä suorana. Hyvä asento harjoitukseen on esimerkiksi perinteinen lootusasento. Rentouta vartalosi ja tarkkaile aikaa kellon sekuntiviisarista. Hengitä sisään kolmen sekunnin ajan, hengitä sitten ulos jälleen kolme sekuntia. Muista hengittää syvään, äläkä hätiköi hengenvetojesi pituutta. Hengittele syvään vähintään kolmen minuutin ajan. Tämä harjoitus sopii toteutettavaksi esimerkiksi olohuoneesi- tai työhuoneesi lattialla äkillisen stressikohtauksen iskiessä.

Tuolirentoutus

Istu selkä suorana tuolissa ja aseta molemmat jalat tukevasti maahan. Uloshengitä samalla kun pyöristät selkäsi kaarelle. Sisäänhegitä syvään kun notkistat selkäsi kissamaisesti kaarelle toiseen suuntaan. Toista tätä kuviota vähintään viisi kertaa. Selän rentoutus ja venyttely yhdistettynä syvään hengittämiseen rentouttaa kehosi jännityksiä ja parantaa oloasi.

Lähde: realsimple.com:3 Quick Ways to Relieve Stress

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja