Lidlin riisipaketista paljastui karmea yllätys Porvoossa – katso kuvat

Porvoolaismies koki maanantaina järkytyksen, kun juuri avatusta riisipaketista alkoi mönkiä ulos satoja ötököitä.

Porvoolaismies oli ostanut riisipaketin jo keväällä Lidlistä, jonka jälkeen pussia oli säilytetty ohjeiden mukaisesti keittiön kuivakaapissa.

– Paketti oli täysin tiivis ja päällisinpuolin kaikki näytti normaalilta. Kun avasin pussin ja kaadoin riisiä desilitramittaan, huomasin yhtäkkiä kymmeniä mustia ötököitä nousevan ylös mitasta. Meinasin saada sydänkohtauksen, porvoolainen Keijo kertoo.

Keijo huomasi pieniä mustia ötököitä ryömivän ylös myös pöydälle jätetystä riisipaketista.

– Liiskasin niitä minkä kerkesin ja kaadoin loput riisit ötököineen äkkiä tiiviiseen muovipussin ja vedin sen tiukkaan solmuun. Ötökät heräsivät varmaan henkiin pussissa, kun pääsivät kosketukseen hapen kanssa.

Paketin kyljessä riisin alkuperämaaksi ilmoitetaan Intia, mutta riisi on pakattu Alankomaissa. Tuotteen parasta ennen -päiväys on vasta talvella 2014.

– Ötökät ovat ilman muuta tulleet pussin sisällä meille, koska muutenhan niitä olisi muuallakin kaapissa.

Evira: Ötökät voivat lisääntyä ilmatiiviissäkin ympäristössä

Suomen elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ylitarkastaja Mika Varjosen mukaan erilaisia hyönteisiä löytyy silloin tällöin elintarvikkeista, mutta yleisestä ilmiöstä ei missään nimessä ole kyse.

– Muutamaan vuoteen ei ole tullut vastaan tällaisia tapauksia, ainakaan minun tietääkseni. Muistaakseni vuonna 2010 löytyi suomalaisista jauhoista viimeksi ötököitä, Varjonen kertoo.

Ötököitä kulkeutuu kotikeittiöihin useimmiten viljatuotteiden mukana.

– Niitä voi tulla esimerkiksi tuotteen käsittelyssä sattuneen huolimattomuuden vuoksi. Kyllä ne ötökät voi siellä ilmatiiviissä ympäristössäkin lisääntyä, jos on suotuisat olosuhteet.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja