Lidl varoittaa WhatsApp-huijausviesteistä – älä haksahda lahjakorttiansaan: "Viestin linkkiä ei pidä avata"

WhatsApp-viestipalvelussa leviää huijausviesti Lidin nimissä. Viestissä käyttäjää ilmeisesti houkutellaan lahjakortin avulla klikkaamaan väärennettyä linkkiä.

Lidl-kauppaketju varoittaa nettisivuillaan liikkeellä olevasta huijausviestistä. Lidilin nimissä saapuvassa viestissä houkutellaan käyttäjää 250 euron lahjakortilla. Lidl kertoo, että "viestin linkkiä ei pidä avata".

Lidlistä kerrotaan, että WhatsAppin lisäksi yhteydenottoja on tullut myös jonkin verran sähköpostin kautta liikkuvista huijausviesteistä, joissa lähettäjän kerrotaan olevan Lidl ja viestissä pyydetään vahvistamaan omia tietoja linkin kautta.

Lidilin mukaan yleensä viesteissä luvataan joko palkinto tai mahdollisuus osallistua palkinnon arvontaan. Kaikki Lidlin järjestämät kilpailut löytyvät Lidlin verkkosivuilta, josta viestien oikeellisuuden voi tarkistaa.

Huijausviestit kannattaa tuhota heti linkkiä avaamatta.

Huijaus liikkui Lidlin nimissä myös joulukuussa

Ilta-Sanomat kertoi joulukuun loppupuolella WhatsAppin välityksellä Lidlin nimissä levinneestä viestistä, jossa käyttäjiä houkuteltiin klikkaamaan linkkiä 250 euroa lahjakortilla.

Silloisessa huijauskessa linkki vaikutti vievän lidl.com-sivustolle, mutta todellisuudessa osoite oli väärä ja suojaamaton. Huijaus oli suomenkielinen, mutta siinä oli useita kielioppivirheitä.

IS:n mukaan linkin klikkaaminen WhatsApp-viestissä saattoi saada aikaan sen, että sama viesti lähtee uhrin puhelimesta kaikille Facebook-kontakteille.

Nyt leviävän huijauksen sisällöstä tai linkin klikkaamisen seurauksista ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Lisätty 20.4. klo 17.11 tieto myös sähköpostin välityksellä liikkuvista huijausviesteistä, millaisia huijaukset yleensä ovat ja mistä Lidlissä meillään olevat kilpailut voi tarkistaa.

Lähteet: Lidl, Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja