LG esitteli 1,7 miljoonan dollarin television – tätä voi katsella vähän kauempaakin

Rakentaisiko sitä kivitalon meren rannalle ja hankkisi talliin italialaisen superauton vaiko sittenkin ostaisi olkkariin vähän isomman telkkarin?

Korealainen LG on esitellyt uuden Direct View LED -televisiomalliston, jonka kookkaimmat mallit tuovat tuumakokonsa puolesta mieleen jo elokuvateattereiden valkokankaat.

Uuden DVLED-sarjan pienimmät mallit ovat "vain" 108-tuumaisia HD-resoluutioisia. "Vain" on lainausmerkeissä siksi, että mallisarjan huipulta löytyy peräti 325-tuumainen 8K-monsteri.

325-tuumainen malli on varustettu 8K-resoluutiolla ja uskomattomalla 1,7 miljoonan dollarin eli noin 1,4 miljoonan euron hintalapulla. Painoakin tällä televisiolla on huimat 900 kiloa. 325-tuumainen 8K-malli ei kuitenkaan ole edes malliston isoin, jos tuijotetaan pelkkää lävistäjää.

Useimmissa DVLED-sarjan malleissa kuvasuhde on tuttu 16:9, mutta tarjolla on myös 32:9-ultralaajakuva, joka mahdollistaa jopa kolmen eri kuvalähteen katsomisen samaan aikaan. Tämän ultralaajakuvan ruudun lävistäjä onkin peräti 393 tuumaa, mutta kapeamman kuvasuhteensa vuoksi se kalpenee 325-tuumaiselle 16:9-kuvasuhteen 8K-mallille.

Aiheesta uutisoinut CNET huomauttaa, että näin suuret televisiot on tarkoitettu ennemmin videotykkien kuin perinteisten televisioiden korvaajiksi. Tykit vaativat tyypillisesti pimeämmän tilan kuin yleensä huomattavasti parempiin kirkkauslukemiin yltävät televisiot, joten absurdin kokoinen – ja hintainen – televisio voi olla ratkaisu kirkkaasti valaistuun tilaan, johon halutaan tai tarvitaan todella paljon yhtenäistä näyttöpinta-alaa.

Vaikka LG sanookin myyvänsä DVLED-sarjansa malleja myös kuluttajille, löytynee ainakin isoimpien ruutujen todellinen kohderyhmä kuitenkin yritysmaailman puolelta, vaikka kyllähän tällainen ruutu olisi näyttävä ilmestys myös olohuoneessa.

Lähteet: LG, CNET, The Verge

Lue myös:

    Uusimmat