Lewis Hamilton paljasti, mitä hän haluaa uuteen Mercedes-sopimukseensa

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi aiemmin, että neuvottelut Lewis Hamiltonin jatkosopimuksesta venynevät vuoden loppuun. Julkisuudessa sopimukseen liittyen on puhuttu paljon rahasta, mutta myös vapaa-aika on Hamiltonille tärkeää.

Wolff sen paremmin kuin Hamiltonkaan ei halua ottaa neuvotteluista paineita. Molemmilla osapuolilla on yhteinen tahtotila jatkaa hedelmällistä yhteistyötä, mutta ennen sitä pitää päästä yksimielisyyteen erilaisista yksityiskohdista.

– Sopimus valmistuu, kun valmistuu, Wolff sanoi formula1.comin mukaan.

Hamiltonin mukaan tulevassa sopimuksessa on työtehtävien puolesta paljolti kyse muustakin kuin kilvanajosta.

– Haluaisin auttaa Mercedestä siinä, miten he pyrkivät muuttamaan maailmaa; sähköistävät autojaan ja tekevät niistä entistä ympäristöystävällisempiä. Haluaisin myös auttaa heitä tekemään maailmasta yhä monimuotoisemman. On paljon keskusteltavaa ja läpikäytävää, Hamilton sanoi viime viikonloppuna Turkissa.

Yksi keskusteltava ja läpikäytävä asia liittyy ajankäyttöön. Mercedes on ollut jo nyt Hamiltonin kohdalla erittäin joustava. Hänen on annettu tavoitella unelmiaan myös kilparatojen ulkopuolella.

Kaikki viittaa siihen, että tästä samasta vapaudesta keskustellaan tulevissakin neuvotteluissa.

– Yritän aina antaa arvoa sille, mikä on hänelle tärkeää, ja ymmärtää, mikä saa hänet tyytyväiseksi. Tuen häntä hänen pyrkimyksissään, esimerkiksi muotiasioissa, joiden parissa olemme antaneet hänen matkustaa ympäri maailman, Wolff sanoi.

– Mielestäni minulla on tällä hetkellä paras mahdollinen sopimus ajankäyttöön liittyen, Hamilton sanoi Turkissa.

Torstain BBC Breakfast -aamuohjelmaan mennessä Hamilton oli keksinyt sopimukseensa yhden parannuskohteen.

– Tarvitsen lisää aikaa. Tämä vuosi on osoittanut, että kotoa käsin työskentely on mahdollista. Sopimukseen tullaan kirjaamaan paljon Zoom-päiviä sen sijaan, että joutuisin aina menemään kokouksiin paikan päälle. Tämä tarkoittaa sitä, että minun tarvitsee matkustaa nykyistä vähemmän.

– Aika ystävien ja perheen kanssa on kaikkein tärkeintä. Tänä vuonna en ole voinut nähdä heitä, ja se on ollut vaikeaa.

Wolffin kommenttien valossa tällaisen pykälän sisällyttäminen sopimukseen tuskin muodostuu ongelmaksi.

– Annan arvoa sille, mitä hän ajattelee elämän tasapainosta. Matkustaminen on meille kaikille rankkaa.

Lue myös:

    Uusimmat