Lewis Hamilton leikkii tulella – F1-tähdeltä jälleen tylyt oharit

Lewis Hamilton ei ole vastannut Kansainvälisen autoliiton FIA:n uuden puheenjohtajan Mohammed ben Sulayemin yhteydenottoihin, vaikka Mercedeksen F1-tähtikuskia uhkaa rangaistus. 

Hamilton on vetäytynyt julkisuudesta hävittyään MM-tittelitaiston kyseenalaisella tavalla Red Bullin Max Verstappenille Abu Dhabissa joulukuussa. Hän jäi myös tallipomonsa Toto Wolffin tavoin sivuun FIA:n perinteisestä palkintogaalasta. 

FIA-gaalan sivuuttaminen saattaa poikia Hamiltonille myös rangaistuksen, sillä hän oli velvoitettu tulemaan paikalle MM-sarjan kakkoskuskina. 

Joulukuun puolivälissä uudeksi FIA-pomoksi valittu Ben Sulayem kommentoi Hamiltonin tilannetta Dakar-rallin lehdistötilaisuudessa. Hän ei ole saanut vastauksia brittitähdeltä.  

– Olen lähettänyt hänelle viestejä. Luulen, ettei hän ole vielä täysin valmis täysipainoiseen työskentelyyn. Ei häntä voi syyttää siitä. Ymmärrän hänen tilanteensa kuljettajana. Mutta on olemassa myös säännöt, jotka koskevat kaikkia kuljettajia ja talleja. Näitä sääntöjä pitää kunnioittaa, samoin kuin FIA:n yhtenäisyyttä.

– En voi tuomita ketään ilman faktoja, FIA-pomo jatkoi viitaten Hamiltonin hiljaiseloon.

Ben Sulayem on varma, että Hamilton palaa F1-auton rattiin lopetushuhuista huolimatta.

– Lewis on iso osa moottoriurheilua ja formula ykkösiä. Hän voi vielä kasvattaa saavutuksiaan.

F1-kausi 2022 käynnistyy Bahrainissa 20. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat