Lewis Hamiltonia uhkaa rangaistus

Kansainvälisen autoliiton FIA:n uusi puheenjohtaja Mohammed bin Sulayem ei sulje pois Lewis Hamiltonin rankaisemista FIA:n palkintogaalan väliin jättämisestä.

Mercedeksen oli vaikea sulattaa F1-kauden päättäneen Abu Dhabin GP:n tapahtumia, kun turva-auto vedettiin pois ennen viimeistä kierrosta ja Red Bullin Max Verstappen sai mahdollisuuden. Sen hän käytti, ohitti tuoreilla renkaillaan Mercedeksen Hamiltonin ja voitti tämän sijaan kuljettajien maailmanmestaruuden.

Video kyseisestä F1-kauden dramaattisesta päätöksestä on katsottavissa jutun ylälaidasta.

Sääntöjen mukaan MM-sarjassa ensimmäiseksi, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden kuljettajien tulee osallistua FIA:n palkintogaalaan, mutta MM-sarjassa toiseksi sijoittunut Hamilton jätti sen torstaina väliin tallipäällikkönsä Toto Wolffin tavoin. Uusi FIA-pomo Mohammed bin Sulayem ei pidä mahdottomana rangaistusta brittikuljettajalle.

– Säännöt ovat loppuviimein sääntöjä. Meidän täytyy tutkailla, miten teknisiä sääntöjä sovelletaan ja onko hän rikkonut niitä. Minun täytyy tarkastella niitä hyvin huolellisesti, bin Sulayem sanoi lehdistötilaisuudessa Motorsport-Total.comin mukaan.

FIA-pomo teki selväksi, että jos rikkomus on tapahtunut, "emme anna anteeksi".

– Samaan aikaan sääntöjä pitäisi myös kyseenalaistaa. Me tutkailemme sääntöjä. Sanon aina: Säännöt eivät ole vain olemassa, ihminen on luonut ne. Ja ihmiset voivat parantaa ja muuttaa niitä.

Bin Sulayemilla riitti myös ymmärrystä Hamiltonille.

– Tiedän, että Lewis on hyvin surullinen siitä, mitä tapahtui, ja sanoisin, että hän oli murtunut. Meidän täytyy kuitenkin katsoa, tapahtuiko rikkomusta. En voi vielä sanoa sitä. Olen ollut puheenjohtajana vasta muutamien tuntien ajan.

Jos Hamiltonia rangaistaan, sanktio on oletettavammin rahallinen kuin urheilullinen.

Hamiltonin Mercedes-jatkosopimus kattaa seuraavat kaksi kautta, mutta tallipäällikkö Toto Wolff totesi jo, ettei voi olla varma, jatkaako seitsenkertainen maailmanmestari uraansa.

Lue myös:

    Uusimmat