Lewis Hamilton käänsi ykkösmutkan tappion edukseen – antoi tikaria Max Verstappenille: "Omassa mielessäni tämä on maraton, ei pikajuoksukisa"

1:51
Toni Vilander analysoi C Moren F1-studiossa Espanjan GP:n starttitaistelun tapahtumat.

Espanjan F1-kisan voittoon ajanut Lewis Hamilton kertoo muuttaneensa lähestymiskulmaansa kisaan, kun Max Verstappen rynni ohi Barcelonan startissa. Samalla perässä ajaminen opetti hänelle paljon päävastustajastaan.

Paalupaikalta lähtenyt Hamilton joutui antautumaan ykkösmutkassa, jotta pystyi välttämään osuman Verstappenin kanssa. Vaikka Barcelonassa ohi pääseminen on tunnetusti hankalaa, Hamilton kertoo luottaneensa siihen, että taktiikka ja kisavauhti nostavat hänet ennen pitkää takaisin kärkeen.

Näin kävikin lopulta, mutta vasta sen jälkeen, kun Mercedes oli vaihtanut kahden pysähdyksen taktiikkaan ja Hamilton oli ajanut villisti Verstappenia takaa. Ohitus tapahtui lopulta kymmenen kierrosta ennen loppua.

Hamilton ei ollut kisan jälkeen vielä täysin selvillä siitä, miten hän hävisi kärkipaikan Red Bull -kuskille ykkösmutkassa. Hänen otettuaan etäisyyttä Verstappeniin, myös tallikaveri Valtteri Bottaksen lähtö vaikeutui hänen takanaan.

– Startti ei ollut ihanteellinen. Minun täytyy katsoa se uudelleen ja miettiä, miten voin onnistua paremmin tulevaisuudessa. Heti, kun hän pääsi ohi ykkösmutkassa, ajattelin, että okei, vaihdan erilaiseen moodiin, Hamilton kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Tiesin, että Valtteri lähtee kolmosruudusta. Meidän tavoitteenamme oli tehdä töitä tiiminä, joten pysyttelin vasemmalla.

– Jälkiviisaana siinä olisi ehkä ollut tilaisuus, kun Max liikkui takanani, että olisin voinut liikkua poikittaissuunnassa, ja hoitaa homman siinä, mutta en tehnyt sitä, Hamilton kertasi.

9:09
Lewis Hamilton, Max Verstappen ja Valtteri Bottas kertasivat Espanjan GP:n tapahtumia lehdistötilaisuudessa.

Verstappen tunnetaan periksiantamattomasta asenteestaan, joka johtaa toisinaan tarpeettomiinkin kolareihin. Hamilton halusi tehdä eroa tähän omassa ajotyylissään.

– Ykkösmutkassa varmistin vain, että annoin hänelle niin paljon tilaa kuin mahdollista. Omassa mielessäni tämä on aina maraton, ei pikajuoksukisa, hän näpäytti.

– Ajattelen siis aina pidemmällä tähtäimellä. Olisin takuulla voinut olla aggressiivisempi, mutta tarvitseeko minun olla? Ei minun tässä asemassa tarvitse olla aggressiivinen, koska ei ole pakko.

Verstappen kertoi omassa puheenvuorossaan tienneensä, että Mercedes on yllätettävissä, koska Red Bullilla oli Barcelonassa huomattavasti vähemmän ilmanvastusta lisäävää siipipinta-alaa.

Hamilton sai tarkkailla Verstappenin ajamista lähietäisyydeltä. MM-sarjan taisteluasetelmassa tästä oli hänen mielestään paljon hyötyä.

– Opin Maxista ehkä enemmän kuin kaikista kisoista yhteensä. Opin paljon hänen autostaan ja siitä, miten hän käyttää sitä. Tämä oli siis hyvä kisa siinä mielessä, Hamilton vinkkasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja