Max Verstappen heitti vihjauksen tallikaverinsa suuntaan: "Olen aivan yksin taistelussa"

2:54
Barcelonan F1-kisa oli Mercedeksen taktiikkaosaston taidonnäyte. Ossi Oikarinen teki C Moren studiossa selvää, miten Lewis Hamilton ajatettiin Max Verstappenin ohi voittoon.

F1-kauden alku on ollut kolmen kuljettajan keskinäistä taistelua. Red Bullilla yksin jäänyt Max Verstappen kaipaisi tallikaveriltaan Sergio Perezilta apua kamppailussa Mercedestä vastaan.

Verstappen yritti sinnitellä kärkipaikalla läpi sunnuntaina Espanjan GP:n, mutta lopulta Lewis Hamilton pystyi kahden pysähdyksen turvin saalistamaan hollantilaisen ja viemään kisavoiton.

Red Bull ei Verstappenin mukaan pärjännyt vauhdissa Mercedekselle, kun kärkikuskit vaihtoivat lähdössä käytetyt pehmeät renkaat keskikoviin. Verstappen onnistui pitämään varikkokäynnin jälkeen kärkipaikkansa, mutta Mercedes otti pian Hamiltonin uudelleen sisään. Tästä alkoi takaa-ajo, joka huipentui kuusi kierrosta ennen ruutulippua tulleeseen ohitukseen.

Verstappenia korpesi ennen kaikkea se, ettei Mersu-kuskeilla ollut takana kukaan uhkaamassa. Näin kaikki toimet voitiin kohdistaa yksinäisen Red Bullin voittamiseen.

– Koska heillä oli takana (tyhjää) ilmaisen pysähdykseen, he käyttivät sen. Sen jälkeen olin helppo maali lopussa, Verstappen kommentoi.

– On vaikeaa, kun olet kärjessä ja kaksi Mercedestä on perässäsi. He käytännössä voivat valita taktiikkansa.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

1:49
Max Verstappen harmitteli joutumistaan helpoksi maaliksi Mercedekselle.

Hollantilaisen Ziggo Sportin tv-kameran edessä Verstappen sanoi asian suoremmin: tallikaveri Sergio Perez tarvitaan mukaan kärkitaisteluun, jos Red Bull mielii haastaa Mercedeksen taktisessa pelissä.

– Silloin he eivät ainakaan voisi tehdä toista pysähdystä, ja sitten se olisi vain kiinni siitä, kenellä on lopussa parhaat renkaat.

– Olen aivan yksin taistelussa. He voivat helposti tehdä toisen stopin, koska takana on tilaa. Se ei tietenkään auta, Verstappen tuskaili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja