Leonard Bernsteinin lapset puolustavat Bradley Cooperin roolia Maestro-elokuvassa: "Sydämemme särkyy"

Bradley Cooper näyttelee kapellimestarilegenda Leonard Bernsteinia elokuvassa Maestro.

Näyttelijä Bradley Cooper nähdään valkokankailla marraskuussa 2023, kun hän tähdittää Maestro-elokuvaa kapellimestarilegenda Leonard Bersteinina

Cooperin rooli on saanut osakseen kritiikkiä, koska Cooper ei ole juutalainen, kuten Bernstein oli. Lisäksi hän käyttää roolissaan nenäproteesia. Kaiken tämän on arveltu vahvistavan loukkaavia, antisemitistisiä stereotypioita. 

– Kuka hitto teki tietoisen päätöksen sanoakseen ”voi kyllä, laitamme ei-juutalaisen miehen nenäproteesissaan näyttelemään juutalaista henkilöä, loistava idea, ehdottomasti ei millään tavalla antisemitistinen tai vahingollinen stereotypia, käyttäjä kirjoittaa englanniksi X-palvelussa (ent. Twitter).

Bernsteinin lapset Jamie, Alexander ja Nina kuitenkin puolustavat näyttelijää Instagramissa 16. elokuuta. 

– Bradley Cooper otti meidät kolme mukaan hänen hämmästyttävän matkansa jokaiseen vaiheeseen, kun hän teki elokuvan isästämme. Olimme vaikuttuneita läpikotaisin nähdessämme hänen sitoutumisensa syvyyttä, hänen rakastavaa syleilyään isämme musiikin kanssa ja sitä silkkaa avointa iloa, jonka hän toi tutkimusmatkalleen. Sydämemme särkyy, kun kohtaamme väärinkäsityksiä ja väärinymmärryksiä hänen ponnisteluistaan, lasten lausunnossa sanotaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lapset ottivat myös kantaa Cooperin ulkonäköön kohdistuneeseen kritiikkiin. 

– Sattuu olemaan niin, että Leonard Bernsteinilla oli hieno, iso nenä. Bradley päätti käyttää meikkiä vahvistaakseen tätä yhtäläisyyttä, ja olemme hyväksyneet asian täysin. Olemme myös varmoja, että isämme olisi ollut myös asian kanssa sinut. Kaikki jyrkät valitukset tästä asiasta vaikuttavat meistä ennen kaikkea vilpillisiltä yrityksiltä saada menestynyt ihminen alas – käytäntö, jonka havaitsimme aivan liian usein koskettavan myös isäämme, lausunto jatkui. 

Maestro-elokuvan traileri julkaistiin 16. elokuuta. Voit katsoa sen alta.

Elokuva seuraa Bernsteinin elämää ja hänen 25 vuotta kestänyttä avioliittoaan Felicia Montealegren (roolissa Carey Mulligan) kanssa. 

– Koko tämän elokuvan tekemisen ajan saatoimme tuntea syvän kunnioituksen ja rakkauden, jonka Bradley toi muotokuvaansa Leonard Bernsteinista ja hänen vaimostaan, äidistämme Feliciasta. Olemme niin onnekkaita saadessamme kokea tämän Bradleyn kanssa, emmekä malta odottaa, että maailma näkee hänen luomuksensa, lasten lausunto päättyi. 

Cooper ei ole tähän mennessä kommentoinut kritiikkiä. 

Cooper on ollut myös käsikirjoittamassa, tuottamassa ja ohjaamassa Maestro-elokuvaa. Steven Spielberg ja Martin Scorsese toimivat niin ikään elokuvan tuottajina. 

Maestro saa ensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla syyskuussa 2023. Teattereihin se saapuu marraskuussa ja Netflixin suoratoistopalveluun 20. joulukuuta.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat