Lentomatkustajan mielestä koneessa oli "huono ilma" – luuli avaavansa ikkunan, avasikin hätäuloskäynnin

1:25

Raikasta ilmaa haikaillut Chen, 25, huomasi lentokoneessa vieressään kahvan ja veti siitä. Kahva ei kuitenkaan avannut ikkunaa, vaan hätäuloskäynnin!

MTV vieraili Finnairin jättimäisessä lentokoneiden huoltohallissa – katso video ylhäältä!

Miten toimisit, jos lentokoneessa olisi matkan aikana huono ilma? Älä ota mallia ainakaan Cheniltä: kiinalaismies sai suuret sakot avattuaan lentokoneen hätäuloskäynnin, koska luuli sitä ikkunaksi, kertoo South China Morning Post.

Oletti, että kahva avaisi ikkunan

Chen-nimellä tunnettu mies odotti onneksi jo laskeutuneessa koneessa pääsyä kentälle, kun hän alkoi haikailla raikkaan ilman perään. Chen, 25, huomasi vieressään kahvan ja veti siitä olettaen, että kyseinen kahva avaisi ikkunan.

Kahva ei kuitenkaan liittynyt ikkunoihin, vaan se avasi hätäuloskäynnin. Ovi putosi irti koneesta; lisäksi hätäliukumäki ponnahti esiin.

– Oli niin huono ilma, koneessa oli niin kuuma, joten painoin vieressäni olevan ikkunan kahvan alas. Kun ovi putosi ulos, menin paniikkiin, mies itse kertasi tilannetta.

Sai valtavat 11 000 dollarin sakot

Kun Chen viimein pääsi ulos koneesta, vastassa oli poliisi. Chen joutui putkaan 15 päivän ajaksi; lisäksi hän sai 11 000 dollarin sakot aiheuttamiensa kulujen takia.

Lentoyhtiöstä kerrotaan, että matkustajille kerrataan turvaohjeet jokaisen lennon alussa. Sääntöjä kannattaisi ehkä kerrata enemmän, sillä Chen ei suinkaan ole ensimmäinen hätäuloskäynnin avannut henkilö.

Vuonna 2016 ensi kertaa lentomatkustanut kiinalaismies avasi oven raikasta ilmaa saadakseen juuri ennen lennon lähtöä. Lento myöhästyi tunnin. Vuonna 2015 kaksi miestä kahdella eri lennolla avasi hätäuloskäynnin; toinen luuli omien sanojensa mukaan oven kahvaa "kaiteeksi".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja