Lentolippujen hinnat ennätyksellisen alhaalla

Haluatko matkustaa Barcelonaan, Malagaan, Antalyaan tai Gran Canarialle? Nyt se kannattaa, sillä lentolippujen hinnat Suomesta näihin kohteisiin ovat jopa 20 prosenttia halvempia kuin edellisenä vuonna.

Lentoyhtiöiden hintapaineet hyödyttävät nyt suomalaisia matkustajia. Näin kertovat nettipohjaisen matkatoimisto Travellinkin tilastot.

– Lentojen hinnat suosivat nyt matkustajia, sillä lentoyhtiöiden välinen kova kilpailu laskee hintatasoa. Lentoliput verottavat kuluttajan kukkaroa keveämmin riippumatta siitä, matkustetaanko suurkaupunkeihin, aurinkolomille tai kaukomatkoille, kertoo Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Matkojen hinnat Suomesta Barcelonaan, Malagaan, Gran Canarialle ja Antalyaan ovat laskeneet eniten, jopa viidenneksen. Lentoliput Lontooseen, Istanbuliin ja Nizzaan ovat nyt noin 15 prosenttia halvempia kuin viime vuonna. Berliiniin, Prahaan, Splitiin, Pariisiin, Roomaan ja Dubaihin pääsee nyt noin 10 prosenttia edullisemmin kuin vuosi sitten.

– Lentolippujen hinnat ovat menneet alas Ruotsissa ja Norjassa jo kolmen vuoden ajan, mutta viimeisen vuoden aikana lasku on ollut suurinta Suomessa ja Tanskassa, jatkaa Väänänen.

Travellink on verrannut meno-paluulentojen keskihintoja suosituimpiin matkakohteisiin vuosien 2013 ja 2014 välillä. Tilastot perustuvat 967 645 matkaan, jotka on tehty Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta.

Lähde Deski.fi

Lue myös:

    Uusimmat