Lenkkeilijä tappoi puuman paljain käsin – villipedon ruumiinavaus paljasti, mitä kuolonkamppailun aikana tapahtui

Mies kuristi häntä kohti hyökänneen puuman kuoliaaksi Yhdysvalloissa 0:55
Tällä alueella lenkkeilijä taisteli puuman kanssa.

Luonnon helmassa lenkkeillyt yhdysvaltalaismies koki elämänsä yllätyksen, kun villi puuma kävi hänen kimppuunsa. Villipedon ruumiinavaus on nyt paljastanut sen olleen vielä pentu.

Travis Kauffman oli helmikuussa lenkillä Coloradon osavaltion Fort Collinsissa sijaitsevalla vaellusreitillä. 32-vuotias mies oli kuullut takaansa havujen rapinaa.

Ympäri käännyttyään lenkkeilijä katsoi silmästä silmään villiä puumaa. Mies yritti ensin säikyttää villipedon tiehensä huutamalla ja käsiään huitomalla.

Kolmen minuutin verinen kamppailu

Puuma sen sijaan iski hampaansa kiinni Kauffmanin ranteeseen ja raapi tätä kasvoista ja kaulasta. Mies antoi takaisin samalla mitalla. Kertomansa mukaan hän sai iskettyä puumaa kivellä ja pistettyä sitä maassa lojuneilla kepeillä.

Lopulta Kauffman sai kellistettyä puuman ja painettua jalallaan eläimen kurkkua niin kauan, kunnes eläin lakkasi riuhtomasta. Lenkkeilijä selvisi taistelusta viiltohaavoin.

Puuman ruumiinavauksesta selvisi uutta tietoa

Kuolleen eläimen ruumiinavauksesta selvisi, että se kuoli kuristumiseen ja iskusta aiheutuneisiin ruumiinvammoihin. Näin ollen viranomaiset saivat vahvistuksen Kauffmanin kertomukseen tapahtumien kulusta, kertoo The Independent.

Viranomaisten mukaan miehen kimppuun käynyt puuma oli vielä pentu, todennäköisesti emonsa hylkäämä. Ikää eläimellä oli arviolta neljästä viiteen kuukautta.

Tyypillisesti puumat lähtevät emonsa hoivista 12–18 kuukauden ikäisinä.

Katso videolta, miten Kauffman kuvailee kohtaamistaan puuman kanssa:

Vuoristoleijona hyökkäsi lenkkeilijän kimppuun Coloradossa 0:39

Lue myös:

    Uusimmat