Leluja vedetään myynnistä: Ostitko tämän Flying Tigerista?

Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan 3:29
KASTO MYÖS. Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) tiedottaa kahden eri lelun takaisinvedosta. Toista leluista on myyty Flying Tigerissa, toista on myynyt Maki A/S.

Tukes tiedottaa Vaarallisettuotteet.fi-sivustolla lelujen takaisinvedosta.

Flying Tiger Copenhagenin myymässä leikkimiekassa on havaittu turvallisuuspuute. Paristoja ympäröivä muovi voi rikkoutua, jos lelun pudottaa tai leikin tuoksinassa. Paristot voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran lapsille.

Tukes kehottaa poistamaan tuotteen käytöstä välittömästi. 

Flying Tigerin mukaan tuotetta on myyty marraskuun 2023 ja helmikuun 2024 välisenä aikana. Lelun voi palauttaa lähimpään Flying Tigerin myymälään.

lelut_kuvitus
Poista nämä lelut käytöstä.

Toinen takaisinvedettävä tuote on ftalaatteja yli sallitun määrän sisältävä Maki A/S:n Miraculous Cat Noir -lelu. Osa ftalaateista on määritelty lisääntymiselle vaarallisiksi aineiksi. Yrityksen mukaan ftalaatteja on löydetty leluhahmon vyöstä ja saappaista 0,1 prosenttia yli hyväksyttävän rajan. Takaisinvedetään erät, joiden valmistenumerot ovat WL1320 ja EL1284.

Tämäkin tuote kehotetaan poistamaan käytöstä heti. Tuotteen voi palauttaa ostopaikkaan. 

Lue myös:

    Uusimmat