Mainos

Leipomoala sai uudet mestarit

Leipomoala sai kolme uunituoretta Suomen mestaria lauantaina Joensuussa ratkotussa Suomen Leipuriliiton ammattitaitokilpailun finaalissa. Kahvileipäsarjan Vuoden Leipuri -tittelin vei kanabriossillaan Veikko Palttala Linkosuon Leipomosta Tampereelta. Ruokaleipäsarjan mestaruuden voitti Puolangan Leipomon Timo Kyllinen. Hänen voittotuotteenaan oli tummasta ja vaaleasta taikinasta kieputettu Salonkipatonki. Vuoden Kondiittoriksi valittiin Katri Salonen jämsäläisestä Jämsän Elosesta. Salosen taidonnäytteenä oli sitruuna-juustokakku "Juustojen kuningas".

Kahvileipäsarjan voittanut Palttala on nyt kolminkertainen Suomen mestari, aikaisemmat voitot ovat vuosilta 1985 ja 1993. Myös aiemmat mestaruudet ovat tulleet suolaisten tuotteiden osaamisella. Vuoden Kondiittori Katri Salonen oli nuorten leipureiden Suomen mestari vuonna 1999. Hän voitti samana vuonna myös EM-joukkuekultaa Oslossa ja sai henkilökohtaisen hopeamitalin.

Leipomoalan uudet Suomen mestarit valitsi 8-henkinen tuomaristo, joka kiinnitti arvioinnissaan huomiota muun muassa kilpailutuotteen makuun, ulkonäköön ja rakenteeseen, tuotteen uutuusarvoon ja kaupalliseen hyödynnettävyyteen sekä kilpailijan työskentelytaitoon ja siisteyteen. Suomen Leipuriliitto järjesti ammattitaitokilpailut nyt kahdettatoista kertaa. Finaalissa oli mukana kaikkiaan 18 mestarikandidaattia.

(Lähde: Finfood)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.