Mainos

Leikkiase aiheutti hälytyksen oululaisravintolassa

Aidon aseen näköinen leikkiase on aiheuttanut jälleen hälytystehtävän.

Viime yönä Oulun poliisille tuli ilmoitus paikallisesta ravintolasta missä ilmoituksen mukaan mies esittelee ja kaupittelee käsiasetta.

Ravintolaan lähetettiin useita poliisipartioita. Siellä he ottivat kiinni vuonna 1971 syntyneen miehen, jolla oli hallussaan erehdyttävästi järeää käsiasetta muistuttava kaasutoiminen, puoliautomaatti Gamo- merkkinen ilmapistooli.

Mies tuotiin aggressiivisen käytöksen vuoksi kiinniotettuna Oulun poliisin päihtyneiden säilytystiloihin. Miehen hallussa ollut ilmapistooli takavarikoitiin.

Tapahtumaa tutkitaan järjestyslakirikkomuksena.

Leikkiaseeet aiheuttavat harmia

Poliisin mukaan aitoja aseita muistuttavat muovikuula- aseet sekä myös ilmapistoolit aiheuttavat Suomessa harmia, koska markkinoilla on tänä päivänä runsaasti oikeita, järeitä käsiaseita erehdyttävästi mukailevia jäljitelmiä.

Ilmoitukset aseista otetaan poliisissa kuitenkin aina vakavasti. Nyt kyseessä oleva ilmapistooli ei vaadi erillistä hallussapitolupaa mutta voi väärin käytettynä aiheuttaa jopa kuoleman.

Yllä olevassa valokuvassa on poliisin työssään käyttämä aito virka- ase. Alla oleva ase on puolestaan kiinniotetun miehen hallusta takavarikoitu ilmapistooli.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.