Leijonille masentavia uutisia Pohjois-Amerikasta – katseet kääntyvät näihin NHL:n pudotuspeleissä taisteleviin suomalaistähtiin

Leijonat tiedotti keskiviikkona, että jo kautensa päättäneistä NHL-pelaajista vain Henri Jokiharju, Juho Lammikko ja Kevin Lankinen vahvistavat Suomen joukkuetta kevään MM-kisoissa.

Uutisen myötä varmistui, että muut kautensa lopettaneet NHL:n suomalaistähdet eivät saavu Aleksander Barkovin ja Rasmus Ristolaisen johdattamina Suomen avuksi Slovakiaan.

NHL:n pudotuspeleissä taistelee kuitenkin vielä useita suomalaisia, jotka ehtivät halutessaan hyvin mukaan Leijonien kisakoneeseen.

Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Nashville Predatorsin ja Dallas Starsin ottelupariin, jossa viilettää peräti kahdeksan suomalaispelaajaa. Joko Dallasin Roope Hintz, Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Julius Honka tai Nashvillen Mikael Granlund, Miikka Salomäki, Pekka Rinne ja Juuse Saros vapautuvat varmuudella Leijonien käytettäväksi, mikäli pelaajat itse haluavat nousta kisakoneeseen.

Carolina Hurricanesin riveissä viilettää kolme suomalaista. Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Saku Mäenalanen taistelevat jatkopaikasta Washington Capitalsia vastaan.

Leo Komarovin ja Valtteri Filppulan New York Islanders ja Markus Hännikäisen, Joonas Korpisalon ja Markus Nutivaaran Columbus Blue Jackets puolestaan ovat selvittäneet tiensä jo toiselle kierrokselle.

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät 10. toukokuuta. NHL:n ensimmäinen pudotuspelikierros päättyy viimeistään huhtikuun lopussa. Mahdollisiin MM-kisavahvistuksiin voivat vaikuttaa myös pelaajien terveys- ja sopimustilanteet.

NHL:n pudotuspelien otteluparit ja suomalaiset:

Nashville Predators – Dallas Stars (Nashville johtaa ottelusarjaa 2-1)

NSH: Pekka Rinne, Juuse Saros, Mikael Granlund, Miikka Salomäki
DAL: Esa Lindell, Miro Heiskanen, Roope Hintz, Julius Honka

Washington Capitals – Carolina Hurricanes (Washington johtaa ottelusarjaa 2-1)

CAR: Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Saku Mäenalanen

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs (Toronto johtaa ottelusarjaa 2-1)

BOS: Tuukka Rask
TOR: Kasperi Kapanen

Winnipeg Jets – St. Louis Blues (Ottelusarja tasan 2-2)

WPG: Patrik Laine, Sami Niku, Kristian Vesalainen

Calgary Flames – Colorado Avalanche (Colorado johtaa ottelusarjaa 2-1)

CGY: Juuso Välimäki
COL: Mikko Rantanen

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights (Vegas johtaa ottelusarjaa 3-1)

SJS: Joonas Donskoi

New York Islanders ja Columbus Blue Jackets ovat jo jatkossa. NHL:n toinen pudotuspelikierros käynnistyy huhtikuun lopussa.

NYI: Valtteri Filppula, Leo Komarov
CBJ: Joonas Korpisalo, Markus Nutivaara, Markus Hännikäinen


Lue myös:

    Uusimmat