Aleksander Barkov ei lähde MM-kisoihin! – Leijonille ensimmäiset vahvistukset Pohjois-Amerikasta

Florida Panthersin riveissä upean kauden pelannut Aleksander Barkov ei vahvista Leijonia Slovakiassa pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa.

Leijonat julkisti keskiviikkona ensimmäiset Pohjois-Amerikasta saatavat vahvistuksensa, kun Henri Jokiharju, Kevin Lankinen ja Juho Lammikko liittyvät joukkueen vahvuuteen ensi viikolla.

Lammikko ja Jokiharju tekivät tällä kaudella debyyttinsä NHL-kaukaloihin. Floridaa edustanut Lammikko pelasi NHL:ssä 40 ottelua. Jokiharjulle otteluita kertyi 38. Maalivahti Lankinen torjui tällä kaudella AHL:ssä.

Samassa tiedotteessa ilmoitettiin myös, että muita kautensa jo NHL:ssä tai KHL:ssä päättäneitä pelaajia ei nähdä tänä keväänä maajoukkueen mukana.

Tämä tarkoittaa sitä, että Floridan Aleksander Barkov ei edusta Leijonia MM-kisoissa. Barkovin ohella myös Edmonton-vahti Mikko Koskinen ja Montrealin suomalaiskolmikko Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia ja Artturi Lehkonen jättävät MM-turnauksen väliin.

KHL:n pudotuspeleissä Salavat Ufan riveissä loistaneet Teemu Hartikainen ja Joonas Kemppainen eivät niin ikään ole Leijonien käytettävissä.

Lue myös:

    Uusimmat