Leijonilla Tshekissä erityisen karvas MM-kokemus – Ville Peltosen kasvoilla järkytys: "Kaikki lukkoon sen jälkeen"

Leijonat MM-kisoissa Tshekissä myös 20 vuotta sitten – karvas Kanada-puolivälierä päätti turnauksen 4:00
Leijonat MM-kisoissa Tshekissä myös 20 vuotta sitten – karvas Kanada-puolivälierä päätti turnauksen.

MM-kisat Tshekissä ovat Leijonille tuttu juttu myös tasan 20 vuoden takaa. Tuolloin Suomen maajoukkueen taival turnauksessa päättyi Kanada-puolivälierässä, joka kuuluu tapahtumiltaan värikkäimpiin pudotuspeleihin Leijonien arvokisahistoriassa. 

Pääkuvan videolla Tulosruudun kattava raportti maaleineen ja haastatteluineen Leijonien ja Kanadan MM-puolivälierästä, joka pelattiin 6. toukokuuta 2004. 

Tuolloin Raimo Summasen luotsaama Leijonat pelasi otteiltaan vaihtelevat kisat ennen puolivälieriä. Alkulohkossa se voitti USA:n sekä Ukrainan ja sai 2–5-kylvetyksen Slovakialta. 

Jatkolohkossa se tasasi pisteet Ruotsin kanssa, mutta puhtaat 6–0- ja 4–0-voitot Tanskasta ja Venäjästä nostivat odotukset korkealle. 

Jatkolohkon kolmas sija tiesi vastustajaksi Kanadaa. 

– Tämä on iso testi Suomen jääkiekolle. Mikäs sen parempaa, kun vastassa on Kanada, kapteeni Olli Jokinen kommentoi MTV Urheilulle MM-puolivälierää edeltävänä päivänä.  

Ottelusta kehkeytyi huippuvärikäs. Leijonat johti kamppailua kolmeen eri otteeseen, mutta Kanada tuli joka kerta rinnalle. 

Maaleissa oli hämmentäviä piirteitä. Ville Peltonen osui kanadalaispakin luistimen kautta, Leijonien 4–3-johtomaali päätöserässä kimposi puolestaan verkkoon Kimmo Rintasen selän kautta. 

Suomen maalivahdilla Mika Norosella oli heikko ilta. 

– Kolmisen maalia ne saivat, kun alettiin peruuttelemaan. Täytyy kyllä itse sanoa, että minä niistä pari hörppäsin, Noronen harmitteli. 

Yksi torjuttavissa olleista laukauksista tuli jatkoajalla ajassa 65.33 Dany Heatleyn lavasta. 

– Ei muuta (ole mielessä) kuin tuo viimeinen maali tietysti. Meni vähän kaikki lukkoon sen jälkeen, Peltonen summasi pettymyksen. 

Heatley voitti turnauksen pistepörssin, ja maailmanmestari Kanadan tähti valittiin myös kisojen parhaaksi hyökkääjäksi ja arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Derek Morris, Rob Niedermayer ja Ryan Smyth juhlivat jatkoaikasankari Dany Heatleyn (oik.) kanssa.
Derek Morris, Rob Niedermayer ja Ryan Smyth juhlivat jatkoaikasankari Dany Heatleyn (oik.) kanssa.

20 vuotta sitten MM-finaali pelattiin jo 9. toukokuuta. Tämän kevään kisat Tshekissä käynnistyvät ensi perjantaina, 10. toukokuuta.   

Lue myös:

    Uusimmat