Leijonien upea kiri valui viemäristä alas – Tshekille voitto jatkoaikalirautuksella

Leijonat koki tappion Venäjän EHT-turnauksen avausottelussaan, kun Tshekki oli parempi jatkoaikaosuman myötä lukemin 4-3.

Kamppailu pelattiin Tshekeissä, Plzenin kaupungissa. Kotijoukkue sai taistoon selvästi paremman alun, sillä se oli kahden maalin karkumatkalla jo 10 minuutin pelaamisen jälkeen.

Leijonat kavensi väliin, kun Pelicans-hyökkääjä Hannes Björninen iski A-maajoukkueuransa avausmaalin.

Tshekin ensimmäisen erän tulitus kuitenkin jatkui. Lukas Sedlak ohjasi vielä lukemiksi 3-1.

Leijonat paransi toiseen erään, mutta ei saanut työlleen tulosta.

Kavennus syntyi vasta kolmannen erän puolessa välissä, kun Leijonien ykkösketju rokotti Tshekkiä vastahyökkäyksen päätteeksi. Kiekko päätyi Jesse Puljujärveltä ketjun sentterille Juho Lammikolle, joka tinttasi pelivälineen yläkulmaan.

Puljujärven, Lammikon ja Veli-Matti Savinaisen kolmikko oli selvästi Suomen parhaimmistoa torstain ottelussa.

Kyseinen ketju vastasi myös kolmannen erän lopun tasoituksesta. Tilanteessa Puljujärvi pelasi kiekon viivaan Valtteri Kemiläiselle. Tappara-puolustajan rannelaukaus päätyi maaliin Savinaisen mailan kautta. 3-3.

Leijonien kiri valui kuitenkin viemäristä alas, kun Tshekki-hyökkääjä Sedlak iski illan toisen osumansa. Tilanteessa Sedlak rynni väkevästi kohti maalia, ohittaen Leijonien maalivahdin Eetu Laurikaisen varsin heppoisalla tavalla.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina Moskovassa, jossa vastassa on Ruotsi. Suomen turnaus päättyy sunnuntaina ulkoilmaotteluun Venäjää vastaan. Kyseinen peli pelataan Pietarissa.