Leijonat kiri viime hetkillä tasoihin, Tshekille heppoinen voittomaali – näin ottelu eteni

Leijonat avasi omalta osaltaan Venäjän EHT-turnauksen ottelulla Tshekkiä vastaan. Kamppailu pelattiin Plzenissä.

Seuranta, Tshekki-Suomi 4-3 (3-1, 0-0, 0-2, 1-0):

Jatkoaika:

60.23 MAALI! Tshekki voittaa, 4-3. Lukas Sedlak ratkaisee illan toisellaan. Hieman heppoisesti upposi Laurikaiselle.

Kello 21.49: Kolmella kolmea vastaan mennään. Leijonilta Siikonen, Nättinen ja Melart avaavat.

3. erä:

60.00: Summeri soi. Jatkoaika koittaa. Leijonilta väkevä kiri. Nousujohteinen peli, kokonaisuudessaan.

59.12 MAALI! Leijonat tasoittaa, 3-3! Kemiläinen ampuu, Savinainen ohjaa.

57. min: Tshekiltä vaarallisia vastahyökkäyksiä Leijonien pyristelyjen keskellä.

54. min: Leijonat hallitsee, mutta Tshekki puolustaa tiiviisti. Työmaata riittää sinipaitaisella joukkueella.

51.30 MAALI! Leijonille 2-3-kavennusosuma. Suomen ykkösketjulta terävä vastaisku. Kiekko Lammikolle, joka lyö pelivälineen ylähyllylle. Ja Leijonat on hengissä. Syöttöpiste Puljujärvelle.

47. min: JYP-hyökkääjä Nättiseltä ensimmäinen väläytys. 22-vuotias Nättinen on takonut syksyn 27 liigaottelussa jo 22 maalia. Nyt menossa A-maajoukkueuran avauspeli.

44. min: Tutut askelmerkit. Molemmat puolustavat tiiviisti ydintä. Kaukokuteja toisensa perään.

Kello 21.18: Kolmas erä käyntiin.

Kello 21.16: Venäjän EHT-turnauksen toisessa ottelussa Ruotsi kaatoi isäntämaan lukemin 4-3. Leijonat kohtaa Ruotsin lauantaina ja Venäjän sunnuntaina.

2. erä:

40.00: Leijonien erä, mutta palkinto jäi saamatta. Ykkösketju pirteä. Savinainen, Lammikko ja Puljujärvi ottavat roolia. Tshekillä yhä kuitenkin selvä johtoasema.

39. min: Leijonien ase on ollut väkevä päätypeli. Ykkössektoriin ei ole ollut kuitenkaan asiaa.

35. min: Leijonien ykkösketjulta lisää väkeviä otteita. Savinainen ja Lammikko pyörittävät kulmamyllyä. Puolustaja Ville Pokalle kelpo tontti, mutta Tshekin kahden maalin johto pysyy valotaululla.

33. min: Ei napsua ylivoimalla. Palmulta väkevää pyöritystä, mutta A-luokan maalipaikat vähissä.

30.47 JÄÄHY! Leijonille ylivoimaa. Tshekiltä Dmitrij Jaskin jäähyaitioon, syynä korkea maila.

30. min: Leijonien ykkösketju väläyttelee. Puljujärvi tarjosi jo aiemmin loistopaikan Lammikolle. Kolmikon yhteistyö parantunut lyhyen ajan sisällä.

26. min: Kemiläinen täräyttää vastahyökkäyksestä tolppaan. Ei mikään aivan huippuvaarallinen tontti, mutta hyvä laukaus Tappara-puolustajalta.

24. min: Leijonat hallitsee, kelvollinen erän alku. Tshekki on jatkuvasti vaarallinen vastahyökkäyksiensä kanssa.

Kello 20.25: Toinen erä käynnissä. Leijonilta odotetaan nyt ryhtiliikettä.

Kello 20.21: Käynnissä on myös toinen EHT-ottelu Venäjän ja Ruotsin välillä. Kahden erän jälkeen Ruotsi johtaa taistoa 3-1.

1. erä:

20.00: Tshekille erän loppuun vielä avopaikka. Puolustaja Andrej Sustr ei saanut kuitenkaan kiekkoa vastahyökkäyksestä. Toisessa päässä Petrus Palmu pääsi kokeilemaan maalintekoa aivan viimeisillä sekunneilla. Tshekki 3-1-johdossa. Leijonilla rutkasti parantamisen varaa.

17.10 MAALI! Siellä se on. Tshekki 3-1-johdossa. Sedlakin ohjaus menee läpi videotuomarin tarkastelusta.

17.10: Tshekin potentiaalista 3-1-maalia tarkastellaan videolta. Lukas Sedlak ohjaa kiekon sisään. Mutta oliko korkea maila? Vähän näyttää siltä.

16. min: Pientä aihiota Jesse Puljujärven johtamalta ykkösylivoimalta. Puolustaja Valtteri Kemiläisen painavasta lämäristä syntyi paras tekopaikka. Ei kuitenkaan tasoitusta.

12.27 JÄÄHY! Nyt saa Leijonat otetta. Tshekiltä Sekac aitioon, syynä kampitus.

12.04 MAALI! Leijonat kaventaa, 2-1. Hannes Björninen ja A-maajoukkueuran avausmaali. Terävä vastahyökkäys, jossa Jere Karjalainen petaa paikan Björniselle. Pelicans-sentteri latoo kiekon takatolpalta verkkoon.

9.44 MAALI! Tshekki 2-0-johtoon. Ai, ai. David Tomasek ampuu ja Jiri Sekac ohjaa maalinedustalta sisään. Leijonille todella vaikea alku.

8. min: Ei meinaa saada Leijonat juonenpäästä kiinni. Hajanaisia vastahyökkäyksiä ilman maalintekouhkaa.

05.54: MAALI! Tshekki 1-0-johtoon. Kiekko takakulmalle Martin Zatovizille ja siellä on. 30 sekuntia kesti se ylivoima.

05.24 JÄÄHY! Leijonat alivoimalle. Puolustaja Elmeri Eronen boxiin, syynä estäminen.

4. min: Tshekiltä väkevä pyöritys Suomen päädyssä. Leijonien ykkösketjulla vaikeuksia.

1. min: Juho Lammikko heti paikattavaksi. Maila naamaan ja vekki poskeen.

1. min: Kiekko jäässä. Plzenissä pelattava peli käynnissä.

---------------------------------------------------------------------------

Kello 19.29: Kansallislaulut kuultu. Leijonat tänään sinisissä paidoissa, Tshekki valkoisissa.

Kello 19.26: Leijonien joukkue koki kaksi muutosta Venäjän EHT-turnauksen alla. HIFK-hyökkääjä Teemu Turunen joutui jäämään sivuun loukkaantumisen takia. Hänen tilalle saapui KHL-seura Sibirin Jukka Peltola. Maalivahtiosastolla Admiralin Juho Olkinuoran poisjääntiä paikkaa HIFK-vahti Frans Tuohimaa.

Kello 19.24: Tshekin joukkueesta löytyy muun muassa SM-liigassa Kärppiä edustava Jakub Krejcik.

Tshekin ketjut:

Kello 19.20: Marraskuun Karjala-turnauksessa Suomi kärsi ainoan tappionsa juuri Tshekille. Tämän myötä Leijonat jäi kotiturnauksessaan toiseksi, kun Tshekki oli ykkönen.

1. Tshekki38
2. Suomi37
3. Venäjä32
4. Ruotsi31

Kello 19.15: Leijonien maalilla aloittaa Eetu Laurikainen. Kärppä-kaksikko Jesse Puljujärvi ja Juho Lammikko on lyöty ykkösketjuun Jokerit-hyökkääjän Veli-Matti Savinaisen vierelle. Kakkosvitjassa JYP-kolmikko.