Leijonien sisältä väläytellään: NHL-apu astumassa isosti esiin – "Avainpelaaja lopputurnauksen aikana"

Leijonien MM-turnaus jatkuu tänään lauantaina iltaottelulla Saksaa vastaan. Suomen valmennusjohto tekee pelaavaan kokoonpanoon pieniä muutoksia. Isossa kuvassa Leijonien hyökkäys on pysynyt tuoreeltaan varsin samanlaisessa muotissa. Sen sisältä esiin on nousemassa NHL-apu Arttu Ruotsalainen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 13.-29.5.2022

Kaikki MM-kisojen lähetykset näet C Moresta, Leijonien pelit myös MTV3-kanavalta.

Parhaat palat ja kisatunnelmat suorana mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Live -kanavalla. Kaikki kisauutiset ja -videot sekä otteluohjelma MM-jääkiekon verkkosivuilla

Muista myös ladata MTV Uutisten uusittu sovellus, niin tiedät ensimmäisenä kaikki kisojen käänteet.

Saksa-ottelun alla Suomen kokoonpanoon tulee kaksi muutosta, kun Mikael Ruohomaa ja Teemu Turunen palaavat kehiin. He ottavat Peter Tiivolan ja Valtteri Puustisen paikat.

Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner toivoo, että yhtenä isona nimenä turnaukseen lähtenyt Ruohomaa pystyy lyömään parasta pöytään illan kamppailusta lähtien.

– Hänen vahvuutensa ovat kiekossa pysymisessä. Hän on erinomainen kiekon alueelle kuljettaja ja hän toimittaa kiekkoa erinomaisesti viivaan sekä toiseen aaltoon. Hän on myös erittäin jaksava pelaaja. Toivomme niin Ruohomaalta kuin koko joukkueelta sitä, että maltettaisiin mennä kiekottomana maalille ja olla keskikaistalla tekemässä tilaa muille. Omat vahvuudet kehiin. Meidän joukkueemme tarvitsee hänen (Ruohomaan) vahvuuksia, Manner sanoo MTV Urheilulle.

Suomen valmennusjohto on pitänyt nelosketjua lukuun ottamatta muut triot ennallaan.

– Kaksi ketjua on toiminut erinomaisesti, eli Kontiolat ja Björniset. Nyt myös Arttu Ruotsalaisen, Anton Lundellin ja Niko Ojamäen ketjun suunta on ollut oikea. Tuntuu siltä, että Ruotsalainen on pääsemässä paremmin isoon kaukaloon sinuiksi. Hänen otteensa ovat koko ajan terästäytyneet, Manner kuvailee.

Leijonien apuvalmentaja jakaakin herkullista väläyttelyä joukkueen hyökkäyspään NHL-avusta.

– Uskon, että hän on yksi meidän avainpelaajistamme lopputurnauksen aikana. Nimenomaan sitä kautta, että hänellä on kykyä tehdä kiekon kanssa asioita. Hän pystyy maalaamaan, pyörähtelemään ja olemaan oivaltava pelaaja, Manner sanoo Ruotsalaisesta.

Haaveita tavoitellen

Leijonien lauantain vastustajana toimii Saksa, joka on väläytellyt osaamistaan turnauksen alkuvaiheilla. Manner ei kiertele, kun hän puhuu tulevasta haasteesta.

– Vastus kovenee, yksinkertaisesti sanottuna, Manner myöntää.

– Heillä on erittäin kamppailuvahva joukkue, joka on vahva molempien maalien edustoilla. He suojelevat omaa maaliaan viidellä pelaajalla ja ovat erittäin kurinalaisia. Heillä on mailat jäässä ja keskustassa. He pelaavat hyvin kaksivaiheista jääkiekkoa. Iskevät kovaa kiinni, ja jos eivät pääse sitä tekemään, niin he puolustavat tiiviisti keskustaa. Tulossa on taktisesta näkökulmasta katsottuna todella kova ottelu. Sama koskee yksilötasoa. Kaksinkamppailut, kiekossa pysymiset ja mailakamppailupelaaminen – ne ovat korostuneessa asemassa. Uskon, että puhutaan ihan pienten marginaalien pelistä. Heti alusta asti pitää saada parasta pöytään, Manner ennakoi.

Leijonilta on nähty turnauksen aikana vahvoja eriä ja vahvoja painotuspätkiä. Täyden 60 minuutin suoritus odottaa kuitenkin yhä itseään.

– Löytyykö sitä koskaan – täydellistä 60 minuuttista? Sitähän me kaikki aina haaveillaan, Manner sanoo aiheeseen liittyen.

– Yritämme saada meidän omaa peliämme entistä vahvemmin pelaajien selkäytimeen. Niin, että siellä olisi tiettyä tylyyttä, kurinalaisuutta ja yksinkertaisuutta. Mutta myös niin, että saisimme pidettyä pelin virtauksen itsellämme.

– Tiedämme, mitä se vaatii, mutta sen toteuttaminen ei ole aina niin yksinkertaista. Ihan jo siksi, koska vastustaja laittaa aina lusikkansa soppaan. Pitää vain elää hetkessä ja yrittää tehdä asioita mahdollisimman hyvin, Manner sanoo huippupelin alla.

Suomen ja Saksan kamppailu alkaa illalla kello 20.15. C Moren ennakkolähetys starttaa puolestaan kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja