Leijonien NHL-pakki vaikeni Ruotsin tähdistä – "En halua vastata kovin paljoa tuohon kysymykseen"

Leijonien puolustaja Henri Jokiharju ei halunnut kommentoida kovinkaan paljoa Ruotsin NHL-tähtiä vilisevästä joukkueesta. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Jokiharju, 19, oli kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n haastattelussa. Häneltä kysyttiin Ruotsin NHL-pelaajista, johon Jokiharju vastasi näin: 

– En halua vastata kovin paljoa tuohon kysymykseen, mutta heillä on paljon hyviä pelaajia. Meilläkin on hyviä pelaajia, mutta ei NHL-pelaajia. Mielestäni joukkuepelaamisemme on parempaa. 

Jokiharju kohtaa myös tutun pelaajan, kun Ruotsin Erik Gustafsson pelaa Tre Kronorin takalinjoilla. Gustafsson ja Jokiharju pelasivat samaan aikaan menneellä kaudella NHL-seura Chicago Blackhawksissa.

Gustafsson oli Blackhwaksin kantavia voimia, sillä 27-vuotias puolustaja tehtaili puolustajan paikalta 79 runkosarjanotteluun peräti 17+43=60 tehopistettä. Jokiharju pelasi 38 ottelua NHL:n puolella.

– Hän on hyvä pelaaja, hänellä on allaan hyvä kausi. Hän on hyvä tyyppi, mutta emme ole ystäviä jäällä, Jokiharju kommentoi.

Suomen ja Ruotsin kohtaamiset ovat aina isoja juttuja maiden sisällä. Harva Suomen ja Ruotsin ulkopuolella ymmärtää näiden kahden ulkopuolella. 

– On se iso juttu Suomessa, se on kiistakumppaneiden kohtaaminen. Se on kuin Venäjä kohtaisi Tshekin, mutta isompi, Jokiharju selventää.

  

Lue myös:

    Uusimmat