Leijonien järkälemäinen kolossi luutii MM-kisoissa NHL-huhujen keskellä – otti itse kantaa spekulaatioihin

Jääkiekon MM-kisojen puolivälierät alkavat tänään torstaina. Illan ottelussa Leijonat kohtaa Ruotsin, jonka kanssa edellinen puolivälieräkamppailu on vuodelta 2003. Turnaus alkaa olla jännittävän kihelmöivässä giljotiinivaiheessa – kerrasta poikki. Suomen puolustajajätti Jani Hakanpää odottaa sinikeltapaitaisten kohtaamista.

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

– Nyt ovat ne hienoimmat pelit edessä, ruvetaan pelaa isoilla panoksilla. Veikkaan, että jokainen jätkä meidänkin jengistä saa pari napsua lisää peliinsä, Hakanpää miettii.

Suomen maajoukkueen yhteishenkeä on hehkutettu läpi turnauksen ja se on tämän illan Suomen vahvuus: pelata joukkueena ja kääntää altavastaajan rooli voittajan rooliksi. 

Mutta mistä yhteishenki kumpuaa? Miksi elementti on niin korostunut tämän vuoden Leijonissa?

– Kyllä se on se suomalainen mielenmaisema – ollaan totuttu tekemään asioita yhdessä. Meidän kaikkien takaraivoon on juurrutettu vuosien saatossa se, että kun tehdään yhdessä, niin mitä vain voi tapahtua, Hakanpää selventää.

Päättyneellä kaudella Liigassa Oulun Kärppien riveissä pelannut Hakanpää nakutti tehot 52 runkosarjaottelusta tehot 11+12=23. Pudotuspeleissä lähes kaksimetrinen (195 senttiä) puolustajajärkäle naputti neljä (1+3) tehopistettä yhteensä 17 ottelussa.

27-vuotias Hakanpää on ottanut viime vuosina isoja kehitysaskeleita. Hakanpää sai juonenpäästä kiinni jälleen Oulussa, missä hän oli Kärppien johtavia puolustajia pitkän pätkän ajan.

Nyt huhut ovat viemässä häntä Pohjois-Amerikkaan ja NHL:ään päin.

Vai onko näin? Missä Hakanpää nähdään ensi kaudella?

– Toivottavasti jossain kapeassa kaukalossa ja isoissa valoissa, Hakanpää ottaa kantaa spekulaatioihin leveän hymyn kera.

Ensin Hakanpään hoitaa Leijonat-nimisen projektin loppuun.

– Kun laitat ittesi täysillä likoon, voidaan ainakin seistä selät suorana ja katsoa toisiamme silmiin ja sanoa, että kaikkemme laitettiin likoon ja tässä on tulos, Hakanpää sanoo Leijonien mentaliteetista.

Videolla Leijonan Iholla: Jani Hakanpää ja mietteet MM-turnauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat